Denne retten lager vi helt fra grunnen av slik mange italienere gjør. Det tar ca 1 time å lage Ravioli med kjøttsaus. Men selv om det tar litt tid er det verdt strevet. Hjemmelaget Ravioli koster ca 80 kr. Vi deler denne retten i 3 deler: Fyll, Ravioli og Tomatsaus.
Ravioli
4 porsjoner
Fyll:
1 stk Sjalottløk
1 stk gulrot
ca 50 gram hvitost
400 gram kjøttdeig (vi bruker kjøttdeig uten tilsatt salt og vann)
Tilsett salt og pepper etter smak.
Finhakk gulrot og sjalottløk.
Brune de sammen i steikepannen med litt olivenolje til de er myke og møre.
Tilsett kjøttdeigen.
Steik alt i pannen til kjøttdeigen er gjennomstekt.
Tilsett salt og pepper.
Sett steikepannen tilsides og la dette hvile mens du begynner på Ravioli deigen.
Fullkorn Ravioli
250 gram hvetemel (vi bruker fint speltmel)
50 gram fibermel (du kan også bruke sammalt hvete eller spelt )
2 egg
2 ss olivenolje
Blande ingrediensene i en bolle.
Du kan spe med litt vann dersom deigen er for tørr og smuldrete. Deigen skal være glatt og smidig.
Dele deigen i to like store deler.
Ta litt mel på bordet til utbaking og kjevle ut hver del til like store rektangler, ca 1-2 mm tykke.
Du bruker ca 1/2 parten av fyllet til Raviolien og resten til tomatsausen.
Fordel fyllet som små hauger på den utbakte deigen og topp fyllet med revet hvitost.
Legg så den andre deigen oppå slik at deigen og fyllet under er dekket helt.
Trykk så med fingrene oppå deigen rundt fyllet.
Del deigen opp i små kvadrater. Viktig at fyllet er i midten av hvert kvadrat.
Det kan være lurt å trykke med en gaffel rundt kantene på Ravioliene slil at de ikke åpner seg.
Når du har delt opp alt kan Raviolien legges til å tørke et par minutter mens du lager tomatsausen.
Tomatsaus:
Bruk resten av kjøttfyllet
100 gram med tomatpure
smak til med salt, pepper og sukker
ca 3,5 dl vann
Revet fersk basilikum
1 ss med olivenolje ekstra virgin
Bland alle ingrediensene til tomatsausen og la det koke opp.
Mens dette småkoker til kan du koke opp vann i en gryte til Ravioliene.
Vannet må kokes opp først så kan du legge Ravioliene oppi og la de koke i ca 3 -5 min.( Italienere liker pastaen mer “al dente” .)
Du kan enkelt se at Raviolien er ferdig når de flyter i vannet
Når de er ferdigkokte kan du legge de oppi tomatsausen.
Avslutt med litt olivenolje i tomatsausen.
Da er maten klar til servering 🙂
God appetit !