Hei!
Dagens oppskrift er sjokoladekake i kopp som er en superrask kake som kan stekes i kopp i mikroen. Men nå har ikke jeg mikro her hjemme så da ble det stekeovnen på meg, det tar litt lengre tid, men allikevel verdt det – dette er en kjempegod sjokoladekake når en er fysen på noe søtt og godt! Jeg toppet kaken idag med mandelsmør og vispet krem!
Sjokoladekake i kopp
(1 porsjon)
💗
1 økologisk egg
2 ss sukrin gold (eller annen søtning)
1 ss rømme
1 ss bakekakao
1 ss mandelmel
1 ss kokosmel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
en liten klype salt
(Et lite tips: du kan også ha hakket sukkerfri sjokolade i kaken og /eller raspet appelsinskall)
Visst du ikke har mikrobølgeovn (som jeg) så sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Start med å vispe egg og sukrin/ søtning til eggedosis (ca 10 minutt).
Bland inn rømmen, pass på at du ikke “slår ut” luften av eggedosisen.
Tilsett så alt det tørre og sikt det forsiktig inn i røren.
Hell kakerøren i en kopp og stek kaken i mikroen i ca 2-3 minutt – følg nøye med!
Eller du kan ha røren i en ildfast liten form og steke i ovnen i ca 20 minutt.
Kaken kan gjerne være “litt rå” i midten, men jeg stekte den helt ferdig og kaken fikk en luftig og fin konsistens. Sjekk med en kakestikke /grillpinne til du har ønsket konsistens.
Jeg toppet kaken i dag med mandelsmør (oppskrift finner du HER) og vispet krem – det smakte helt nyyyydelig synes jeg!
Håper det smaker!
Klem
– Katrine –
Ha en super dag!
💗💗💗
#spisogspar #blogg #matglede #tips #kake #lavkarbokake #kakeikopp #lavkarbosjokoladekake #oppskrift #rask #godt #søtt #mattips #hverdag #raskkake #tirsdag
Flott tips! men man må ha mye forskjellige liggende..som kokosmel og rømme og mandelmel..Er ikke noe jeg har her til vanlig…hihih..så får holde meg til popcornet som snacks på hverdagene jeg…hihih..
dvergpinschere i mitt hjerte: Ja jeg har alltid i hus mandler og kokostrø som jeg maler til mel ;))