Minipaier (lavkarbo)

Hei!

Minipai er supert å ha med seg  til lunsj, og de er like god varm som kald. Jeg har blant annet  i denne oppskriften mandler, sesamfrø og grillkrydder  slik at mandelsmaken ikke skal være så fremtredende. Du kan også bruke denne oppskriften til å lage en middelsstor pai istedet for 10 små.

 

Minipaier

ca 10  stk paiskjell eller en middelsstor

ca 210 gram finmalt mandelmel

1 ss sesamfrø

2 ts psyllium /fiberhusk

l1 liten ts salt

ha gjerne 1-2 ts grillkrydder   eller annet krydder du liker

2 ss smør

1 egg

 

Paifyll 

2 egg

1 dl fløte

1 liten ts salt

3 ts revet parmesanost

krydder: feks grillkrydder, persille, timinan osv

bacon i terninger, forstekt 

ca 6 stk små sjampinjong sopp skjært i skiver

litt revet parmesanost til topping

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Bland deigen raskt med en skje til en litt klissete men fast deig, tilfør mer mandelmel dersom deigen er veldig våt. Smør formene (bruk gjerne silikonformer eller metallformer)  og ta en liten kule med deig i hver form, og trykk deigen oppover sidene, et tynt lag ca 0,5 cm  tykt. 

Forstek pai-skjellene på 170 grader  midt i ovnen i ca 10 minutt.

Lag fyllet: Visp egg og fløte sammen med salt og krydder. Hell oppi paiskjellene og topp med bacon, skivet sopp og revet parmesan ost.

Sett inn i ovnen igjen for steking til fyllet har stivnet (ca 20 minutt, men følg med så de ikke blir svidd!) . Legg gjerne et aluminiumsfolie eller bakepapir over for å unngå at toppen svir seg. La de stå et par minutter på kjøkkenbenken før du løsner de forsiktig fra formen.

Håper det smaker!

 

Klem

– Katrine –

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #minipai #lavkarbopai #matblogg #oppskrift #hverdag  #hverdag #torsdag #helse #livsstil #mat #kosthold #lunsj #lavkarbolunsj

18 kommentarer

Siste innlegg