Hei!
Dagens oppskrift er hjemmelaget tagliatelle – en lavkarboversjon. Denne pastaen ble kjempegod, selv barna mine som er veldig kresne synes denne var god! Og så er det jo så artig å lage maten selv helt fra bunnen av, og en stor fordel med det må være at da slipper en unna mange tilsetningsstoffer og får rett og slett et sunnere måltid.
Tagliatelle
(1 porsjon)
1 egg
1 1/2 ss psyllium
60 gram Tine smøreost
olje til å smøre bakepapiret
Litt om dagens tilbehør:
Start med å lage sausen så blander du pastaen i sausen tilslutt : Jeg laget her Pasta Bolognese og da starter jeg med å steke 1 sjalottløk til den er myk, tilsett gjerne også en skivet gulrot og selleri som du steker sammen med løken, og så tilsette kjøttdeig med litt salt. Når dette er ferdig stekt tilsetter jeg et par skjeer (til en porsjon ca 1- 2 ss ) tomatpure, litt vann og/ eller litt fløte for en mer kremet konsistens og smaker til med søtning, salt og pepper. Bland pastaen inn i sausen og avslutt med et dryss tørket persille og revet parmesanost
Slik lager du pasta:
Sett stekeovnen på 150 grader (over og under varme)
Pisk egget godt med en kjøkkenmaskin og så tilsettes resten av ingrediensene og bland sammen med eltekrok.
La deigen stå å svelle ca 5 – 10 minutter og du vil da se at deigen begynner fort å bli fastere.
Ha bakepapir på et stekebrett og smør med olje utover papiret slik at deigen ikke fester seg til papiret.
Legg deigen oppå og legg et bakepapir som også er smurt med olje oppå deigen. Bruk en kjevle og kjevle deigen flat ca 0,3 cm tynn.
Fjern det øverste papiret og sett pastaen midt i stekeovnen i ca 10 – 15 minutt, pass på at den ikke blir svidd.
Etter steking kan du skjære pasta-strimler med for eksempel et pizzahjul.
Bland så pastaen inn i pasta sausen og maten er klar for servering!
Håper det smaker!
Ha en flott dag!
Klem
– Katrine –
#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #middag #pasta #lavkarbopasta #tagliatelle #oppskrift #spise #matfrabunnenav #onsdag
Den pastaen kunne jeg godt tenkt meg å prøvd – men har nok ingen mulighet til å få tak i psyllium her hvor jeg bor.. Er det noe annet jeg kan bruke i stedet? Som “vanlig” fiber-husk som man får på en helt vanlig landhandel..eller? (har hverken helsekostbutikker, Rema, Obs, Kiwi eller noe sånt her)
Helene: fiberhusk går fint :))
Så flott, da =) Takker for svar =D
Helene: Bare hyggelig <3
Dette så jo bare himmelsk godt ut!!
Helene: Og lykke til
Håper det smaker <3
Victoria Larsen: Tusen takk <3 Det ble veldig godt :))
Så nydelig og godt det så ut!
<3 Ønsker deg og dine en fin kveld
<3
Tusen takk <3 God kveld til deg og dine <3
så godt ut:) ha en fin kveld.
julietalivstil: Tusen takk <3 God kveld videre <3
Dette ser utrolig godt ut!
Jeanette Renèe: Veldig godt og enkelt å lage :))
Skal teste den ut
Tusen takk =)
Jeanette Renèe: Ja det anbefales :)) Håper det smaker!
Du er flink
frodith: Takk- takk :)) Ble veldig godt
Åå, dette så godt ut! Har så lyst å lage hjemmelaget pasta en gang!
Flink du er!
denutroligereisen89: Tusen takk <3 Ble veldig godt :))
Jeg fikk så mye til overs at jeg blandet pastaen i kjøttsausen og varmet det hele opp igjen neste dag. Du snakker, for en nyyydelig rett det ble da, du!
Inger Grethe Morken: Tusen takk for så fin tilbakemelding <3 Veldig kjekt at du likte den <3 <3
Hei! Går det ann å lage en ekstra stor posjon, for så å fryse det ned til flere, litt kjappere middager? Så mye enklere for meg å holde meg til lavkarbo hvis jeg har råvarene klare i fryseren.
Jeg har ikke prøvd å fryse ned tagliatellen, men kan godt være at det går helt fint, det må jeg teste ut neste gang jeg lager
Altså tagliatellen…