Kokosmakroner (lavkarbo)

Hei!

Nå nærmer det seg jul og denne julen vil det bli  delt her på bloggen noen  lavkarbo-juleoppskrifter.

Det nærmer seg et år siden datteren min som nå er 10 år fikk diabetes 1. Det har vært et år med en bratt læringskurve for å si det sånn, det har vært slitsomt, frustrerende, trist og ikke minst et bekymringsfult år, men også noe positivt har kommet med diagnosen om en kan si det; det har brakt familien enda tettere sammen, vi har blant annet trøstet og støttet hverandre  og om det er mulig står vi enda sterkere idag enn for ett år siden. ….

Diabetes diagnosen har også gjort oss spesielt oppmerksomme på karbohydrater og dermed fikk bloggen min en litt ny vinkling; det har blitt både lavkarbo middager og kaker og desserter her nå. Men bare så det er sagt:  datteren min spiser helt normal kost. Det er helst JEG som spiser lavkarbo her i huset. 

 

Men over på kokosmakronene. Kokosmakroner lages på tusenvis av måter, men disse ble jeg fornøyd med; de er søte og gode og litt seige inni. 

Kokosmakroner

(ca 18 stk)

2 egg

125 gram kokosmasse/ kokosstrø

65 gram sukrin gold eller annen søtning

20 gram smeltet og avkjølt smør

1 strøken ss kokosmel (finmalt kokosstrø)

1/2 ts bakepulver

 

Visp egg og søtning til luftig eggedosis. Bland så inn  smeltet smør og alt det tørre. 

Sett i kjøleskapet i ca 1/2 time. Deigen skal være ganske fast når du skal lage kokosmakroner, viss ikke vil den flyte utover under steking.

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Finn frem stekebrett og bakepapir og lag små kokosmakroner ved hjelp av skje og hender. Ca 2 ts med deig holder. 

Settes midt i stekeovnen i ca 10 minutt.

La de avkjøles på rist.

Når de er avkjølte kan de gjerne toppes med smeltet sukkerfri sjokolade, men de  er så absolutt gode som de er også 🙂

Oppbevares i tett boks.

 

Håper det smaker!

 

Klem

 – Katrine –

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #jul #lavkarbo #lavkarbojulegodt ##kokosmakroner #lavkarbojulekake #lavkarbo 

Siste innlegg