Sjokoladekake- juletrær, lavkarbo

God fredag!

Ikke lenge til jul nå, og idag deler jeg enda en julekake oppskrift her på bloggen.  I fjor laget jeg disse sjokoladekake- juletrærne som ble en suksess, men da som høykarbo, og i år er det en  lavkarbo versjonen. Jeg og datteren min  prøvesmakte hvert vår stykke, og de ble godkjent av datteren min 🙂  

Sjokoladekake -juletrær

(samme oppskrift som Fransk sjokoladekake)

(1 liten kake, 20 cm form)

3 egg

1 1/2 dl sukrin melis ( eller annen søtning)

2 ts bakepulver

2 ts vaniljepulver

80 gram mandelmel (malte mandler, ikke fettredusert mandel mel)

1 ts psyllium husk

2 ss bakekakao

 

Smørkrem /frosting

100 gram mykt smør

ca 200 gram sukrin melis (eller annen søtning som tilsvarer melis)

ca 1 ts vaniljepulver

ca 2 ss fløte

noen dråper grønn konditor farge

Sukkerfri nonstop fra feks  Atkins eller Sweet Switch, fåes kjøpt hos Helsekost

 

Du trenger også:

sugerør 

sprøytepose med tipp

 

Slik lager du kaken: Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til luftig eggedosis.

Sikt resten av ingrediensene og rør det forsiktig inn i røren.

Hell røren over i en kakeform (ca 20 cm) og sett midt i stekeovnen i ca 15 minutt. Sjekk med en kake-stikke om kaken er ferdig, den kan godt være litt rå i midten for de som liker det. 

 

Slik lager du frostingen/ smørkremen: Visp alt sammen til du får en smørkrem som er passe myk og fast til å jobbe med. 

Fyll en sprøytepose med smørkremen og dekorer kakestykkene, pynt gjerne med sukkerfri nonstop og stikk oppklippte sugerør nederst  som trestamme.

 

 Håper det smaker!

 

Klem

– Katrine –

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #oppskrift #sukrin #lavakrbo #lavkarbokake #lavkarbojul #helg #fredag #jul #hverdag 

16 kommentarer

Siste innlegg