Hei!
Denne desserten begynte med at jeg hadde så lyst på semulepudding, og dermed begynte tankene å spinne rundt hvordan jeg kan lage uten semulegryn og som en lavkarbo dessert…..! Resultatet ble dette: en kjempegod mandelpudding som minner mye om semulepudding, synes jeg 🙂 Kanskje dette er noe å kose seg med til jul? 😀
Mandelpudding
(4 porsjoner)
5 dl H-melk/ fløte (for minst karbo bruker du fløte)
45 gram mandelmel (fettredusert og finmalt)
5 plater gelatin
1 egg
1 -2 ss sukrin melis eller annen søtning (smak til)
ca 3-4 dråper mandel essens (smak til)
Legg gelatinbladene i kaldt vann. Varm opp melk /fløte og mandelmel og la det småkoke i ca 5 minutt. Klem vannet av gelatinbladene og legg de i den varme mandelgrøten/suppen. Visp godt. Tilsett så egget, søtning og mandel dråper. Hell mandelpuddingen over på glass eller en skål og la det avkjøles før du setter det i kjøleskapet i ca 3-4 timer.
Server med bringebærsaus eller skogsbærsaus (varm opp 1/2 pose frosne bringebær eller skogsbær i en kasserolle med søtning) la den avkjøles litt før du heller den over puddingen.
Håper det smaker!
Klem
– Katrine –
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbodessert #mandelpudding #jul #lavkarbomandelpudding #hverdag #onsdag
Masse gode puddinger 🙂
frodith: Ja denne ble kjempegod 😀
Hei! Hvor mye sukker/melis skulle jeg bruke? Tror du, det blir nok med 2 ss?
B: Jeg hadde 2 ss, kan være lurt å smake litt på blandingen så du har “rette” smaken ;))