Hjemmelaget fiskegrateng på lavkarbovis

Hei!

Denne fiskegratengen eller fiskeformen med hvit fisk, chili, og masse deilige grønnsaker ble en kjempegod smaksopplevelse, dessverre ble ikke bildene så fine, jeg får prøve å ta bedre bilder neste gang 🙂 

Fiskegrateng/ fiskeform

(ca 6 porsjoner)

 

400 gram hvit fisk feks torsk, sei eller steinbit

1/2 brokkoli

1/2 blomkål

1 gulrot

1/2 chili

1 ramsløk

1 fedd hvitløk

 

Hvit saus

2 dl fløte

3 ss phiadelphiaost

2 egg

salt

1/2 ts malt  muskat

 

Topping:

ca 60 gram Bacon gull

revet hvitost (ønsket mengde)

 

Bruker du frossen fisk er det lurt å tine den først.

Start med å vaske og skjære opp grønnsakene. Skjær chillien på langs og fjern frøene før du finhakker den. Press hvitløken.

 

Visp sammen smøreost og fløte, salt og muskat i en kasserolle på middelshøy varme, det skal kun varmes opp, ikke koke. Tilsett et og et egg mens du visper.

Legg så fisk skåret  i terninger og grønnsaker i en ildfast form og hell sausen over.

Ha Bacon gull i en blender og mos det godt før du strør det sammen med revet hvitost (ønsket mengde) over det hele tilslutt.

Sett fiskegratengen/ fiskeformen midt i stekeovnen på 200 grader (oppe og nede varme)  for steking i ca 40 minutter til alt er mørt.

Server gjerne med en salat til.

Håper det smaker!

 

Klem

 – Katrine –

 

 

 

 

 

#spisogspar #fiskegrateng #lavkarbo #matglede #tips #helg #mattips #middag #lavkarbofiskegrateng #lavkarbomiddag #fisk #oppskrift #matfrabunnenav #grønnsaker #fiskeform #hverdag #januar #blogg #onsdag

10 kommentarer

Siste innlegg