Hei!
Dette ble et kjempegodt måltid og ikke minst utrolig enkelt og raskt å lage og det er supert for sånne som meg som liker at ting skjer raskt på kjøkkenet, haha!
Lavkarbo risotto med ørret
(2 porsjoner)
Blomkålris:
1 middelsstor blomkål
1 fedd hvitløk
litt salt
Fjern de grønne bladene fra blomkålen og rasp den på et rivjern eller bruk en blender slik jeg gjorde, men bruker du blender må du følge godt med så det ikke blir til blomkål mos istedet. Stek på middelshøy varme revet blomkål i en stekepanne med et most fedd hvitløk og litt salt. Rør om og la det steke ca 5- 10 minutt. Smak etter om det er nok salt.
Du trenger også:
2 stykker ørret uten skinn
salt (etter smak)
saft av 1/2 sitron
litt grillkrydder
ca 10 stk sorte oliven
litt persille, finhakket
olivenolje
Stek i en stekepanne ørreten og ha salt og saft av en sitron over fisken. Eventuelt kan du også krydre med litt grillkrydder for mer smak.
Når fisken er nesten ferdigstekt kan du sette et lokk over stekepannen og la fisken steke ved svak varme så fiske olje siver ut. Denne oljen er god til risottoen.
Når blomkålrisen og ørreten er ferdigstekte kan du ha blomkålrisen over til ørreten og bland de godt sammen, hakk ned stekespaden opp fisken og bland inn sorte oliven og finhakket persille. Hell litt olivenolje over og server!
Håper det smaker!
Klem
– Katrine –
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarborisotto #blomkålris #ørret #mat #kosthold #vekt #sunt #kost #hverdag #helg #tips #januar
Ser veldig godt ut!
Nam ! Ja mat som tar lang tid å lage blir det sjelden vi har… Kos deg med kvelden fine du <3
Da passer det meg
Sikker på at du tenkte på meg i dag 
Blomkålris er veldig godt, laget en del av det selv også
Iselin Renée: Ja det er kjempegodt
frodith: Jepp, dette er retten for deg
God klem <3
annebe: Ja godt med mat som er kjapt å lage :)) Ønsker deg og dine en flott helg <3
Victoria Larsen: Tusen takk <3
risotto med ørret velger jeg meg , selv med blomkål i stedet for ris. Kan vel ikke gjøres enklere.
Hvilke oliven bruker du?