Lavkarbo “risotto” med ørret

Hei!

Dette ble et kjempegodt måltid og ikke minst utrolig enkelt og raskt å lage og det er supert for sånne som meg som liker at ting skjer raskt på kjøkkenet, haha!

 

Lavkarbo risotto med ørret

(2 porsjoner)

 

Blomkålris:

1 middelsstor blomkål 

1 fedd hvitløk

litt salt

 

Fjern de grønne bladene fra blomkålen og rasp den på et rivjern eller bruk en blender slik jeg gjorde, men bruker du blender må du følge godt med så det ikke blir til blomkål mos istedet. Stek på middelshøy varme revet blomkål i en stekepanne med et most fedd hvitløk og litt salt. Rør om og la det steke ca 5- 10 minutt. Smak etter om det er nok salt.

Du trenger også:

2 stykker  ørret uten skinn

salt (etter smak) 

saft av 1/2 sitron

litt grillkrydder

ca 10 stk sorte oliven

litt persille, finhakket

olivenolje

 

Stek i en stekepanne  ørreten og ha salt og saft av en sitron over fisken.  Eventuelt kan du også krydre med litt grillkrydder for mer smak.

Når fisken er nesten ferdigstekt kan du sette et lokk over stekepannen og la fisken steke ved svak varme så fiske olje siver ut. Denne oljen er god til risottoen.

Når blomkålrisen og ørreten er ferdigstekte kan du ha blomkålrisen over til ørreten og bland de godt sammen, hakk ned stekespaden opp fisken og bland inn sorte oliven og finhakket persille. Hell litt olivenolje over og server!

Håper det smaker!

 

Klem 

– Katrine –

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarborisotto #blomkålris #ørret #mat #kosthold #vekt #sunt #kost #hverdag #helg #tips #januar

 

 

 

 

 

9 kommentarer

Siste innlegg