Hei!
Dagens mat tips er kremet gresskarsuppe med smak av kokosmelk, toppet med chorizo og ristede gresskarkjerner som ble en kjempegod smaksopplevelse! Det fine med denne suppen er at den kan nytes av de aller fleste, selv de som må holde seg unna melkeprodukter og gluten!
Gresskar inneholder i tillegg kun 1,7 gram karbohydrater pr 100 gram, kokosmelken 1,5 gram karbohydrater pr 100 gram og sjalottløken inneholder 3,3 gram karbohydrater pr 100 gram vare, så alt i alt er det svært lite karbohydrater i denne suppen.
Kremet gresskarsuppe med kokosmelk, chorizo og ristede gresskarkjerner
(4 porsjoner)
800 gram gresskar skjært i terninger
1-2 dl vann
ca 3 ts salt, Himalayasalt eller maldon (etter smak)
1 boks kokosmelk ( 400 ml)
ca 1 ts pepper
1 -2 stk sjalottløk
2 ss olivenolje
Topping:
gresskarkjerner
creme fraishe
chorizo pølse
litt persille (finhakket)
Du trenger også en stavmikser.
Start med å skjære et gresskar i deler og fjern frø i midten og skallet. Skjær gresskar “kjøttet” i terninger og mål opp til ca 800 gram.
Stek en løk i skiver og stek i en kasserolle sammen med litt olivenolje til den er myk og blank.
Tilsett gresskaret, salt og pepper og ca 2 dl vann. Kok på middelshøy varme under lokk, rør om innimellom til de er myke.
Tilsett da kokosmelken og rør om.
Bruk en stavmikser til å mose gresskaret og få en kremet konsistens.
La stå på svak varme, mens du tilbereder gresskarkjerner på en stekepanne med litt salt og middelshøy varme mens du rører om. Tar du for høy varme på begynner de å poppe!
Rist brødskiver som er godt som tilbehør til suppen.
Skjær opp chorizopølse.
Server suppen med chorizopølse, litt creme fraishe, ristede gresskarkjerner og et dryss persille.
Håper det smaker!
Klem
– Katrine –
#spisogspar #blogg #hverdag #helg #matglede #helse #mat #suppe #gresskar #gresskarsuppe #mamma #foto #uke #tips #middag #tips #oppskrift #matfrabunnen #tidforsupper #januar
Ser helt nydelig ut!! Må prøves, etter og ha blitt veldig glad i supper 🙂
Ser jo godt ut..men har aldri smakt gresskar..så aner ikke hva det smaker engang..hihih…flott tips!
Toini: Har du ikke?? Smaken og konsistensen kan minne om kålrot eller søtpotet, men gresskar har en mer søtlig smak, men smaker igrunn ikke så mye synes jeg 😀 Jeg liker gresskar da det er mettende og lite karbohydrater og veldig godt å lage suppe av :))
nammm<3
Janne: <3
Victoria Larsen: Tusen takk <3
Mm, ser deilig ut!
SIRI ALVÆR: Tusen takk <3
Det så kjempegodt ut 🙂 Og den pølsen er skikkelig god, liker sånn sterk pølse 🙂
frodith: Ja dette er kjempegodt <3
Så jo helt nydelig ut! 😀
denutroligereisen89: Tusen hjertelig takk 😀
Ser veldig innbydende og godt ut 😀 Egentlig liker jeg ikke gresskar så godt, men kanskje jeg skal gi det en sjangse med denne suppa 🙂