Tiramisu (lavkarbo)

Hei!

Tiramisu er en skikkelig oppkvikker av en dessert, og denne som er sukkerfri og lavkarbo smakte nydelig godt kan i tillegg nytes med god samvittighet!

Tiramisu er en italiensk dessert som  betyr “ta meg opp” desserten består opprinnelig av egg, sukker, mascarpone ost, sterk kaffe (espresso kaffe) og fingerkjeks og blir ofte smaksatt med konjakk eller likør.  Idag deler jeg her min lavkarbo variant av denne deilige desserten.

Tiramisu

250 gram mascarpone ost

4 egg

totalt 100 gram  sukrin :1 eller annen søtning (tilsvarende 80 gram sukker)

noen dråper rom essens

ca 2 små kopper stek espresso kaffe

ca 150 gram vanilje kjeks lavkarbo (oppskrift HER)

bakekakao til strø 

kokesjokolade eller sukkerfri sjokolade, raspet ca 50 gram

ferske bringebær til pynt

 

Start med å skille eggeplommene i en skål og eggehvitene i en annen skål.

Visp eggeplommene med 40 gram sukrin og tilsett mascarpone ost litt og litt om gangen.

Visp det sammen og sett skålen til side.

Visp eggehvitene og 40 gram sukrin  til en helt stiv krem.

Rør så  veldig forsiktig eggehvitekremen inn i mascarponekremen. 

Sett kremen i kjøleskapet mens du forbereder resten.

Bland kaffe med 20 gram sukker og noen dråper romessens

Bruk en litt høy form til tiramisuen feks en form som passer til lasagne.

Legg halvparten av  kremen  i bunnen, så dryss med bakekakao og raspet sjokolade,  og så kjeks som dyppes raskt i kaffen først. Pass på at de ikke blir for bløte.

Avslutt med kremen på toppen og  dryss bakekakao (jeg drysser med en te-sil)  og raspet sjokolade over, topp det hele med bringebær. 

Sett tiramisu ca 3-4  timer (best dagen etter!)  i kjøleskapet før servering. ( Tips: er den veldig rennende og bløt kan du sette den i frysen for ca 45 minutter.)

 

Håper det smaker!

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #tiramisu #lavkarbotiramisu #dessert #lavkarbodessert #matfrabunnenav #mandag #hverdag #helg

 

 

 

 

 

14 kommentarer

Siste innlegg