Hei!
MMmmmmm….. – Frityrstekte mozarella boller med squasj og bacon ble en utrolig god middag! Jeg ble inspirert av en you tube video med squasj og mozarella, og jeg la til bacon og lagde en sur-søt saus til å dyppe de i som ble en kjempegod smaks-kombinasjon!
Frityrstekte mozarella boller med squash og bacon
(3 stk)
1/2 squasj på langs (du trenger lange tynne remser med squasj)
3 stykker bacon tynne lange stykker
1 mozarella ost
ca 1-2 egg
ca 2 ss sesam-mel
ca 2 ss mandel-mel (malt selv)
ca 50 gram finrevet parmesan ost
3 stk tannpirkere eller lignenede
Frityrolje, feks solsikkeolje
Bruk en ostehøvel og skjær tynne, lange remser på langs.
Skjær opp mozarella osten i 3- 4 deler utifra hvor tykke skiver du ønsker.
Finn frem 3 skåler, en til å ha vispet egg i, en til sesam- mel og mandel- mel i og den siste med finrevet parmesan ost.
Legg to remser med squasj på kryss.
Legg et mozarella stykke på midten og brett squasjen over osten.
Surr tilslutt et stykke bacon rundt.
Stikk en tannpirker igjennom tilslutt for å holde squasj og bacon på plass.
Dypp de først i melblandingen, så i egg, så i ost og tilslutt i mel igjen.
Varm opp frityrolje i en kasserolle (OBS: Ha et lokk tilgjengelig i tilfelle det skulle ta fyr!)
Legg osteballene ned i oljen med en stekespade eller lignende og la de friteres i ca 2 minutt. Det skal boble godt rundt de mens de ligger i oljen.
Legg de på tørkepapir når de er ferdige og la de dryppe litt olje av seg.
Server feks med sur-søt chilli saus og en salat.
Sur søt saus
(1 liten porsjon nok til en liten skål)
10 – 15 cherry tomater, oppskjærte
1-2 ss sukrin gold eller annen søtning (smak til)
ca 1 ss hvitvins eddik
litt salt
ca 1/2 chilli (uten frø) (smak til)
en liten del ( ca 1 cm) med ingefær skjær i mindre deler.
1 liten sjalott løk
Gi alt et oppkok i en kasserolle og la det stå å småkoke ca 15 minutt – 20 minutt til alt er mørt. Bruk en stavmikser til å mose alt til en litt tykk saus/ dressing.
Håper det smaker!
Klem
– Katrine –
#spisogspar #blogg #matglede #tips #middag #lunsj #moarella #mat #lavkarbo #lavkarbomiddag #lavkarbolunsj #lavkarbotips #hverdag #torsdag #uke #januar
Set utrolig godt ut! 🙂
Det så smakfullt og godt ut :)) Og lekre farger.. <3<3
annebe: Tusen takk <3 Det smakte kjempegodt - dette er en favoritt :)) <3
Victoria Larsen: Tusen takk, så hyggelig å høre <3
Det så faktisk veldig godt ut. Jeg er jo egentlig litt FEIG 😀 Når det gjelder mat..Men det så godt ut altså 🙂
Mm, ser herlig ut!
frodith: Tusen takk <3 Jeg synes det er veldig moro å prøve nye retter :))) Dette ble veldig godt 😀
SIRI ALVÆR: Tusen hjertelig takk :))
Jeg skal hvertfall prøve den sursøte sausen, den kan man ha til andre ting også, og den både hørtes og så kjempegod ut! Så takker for tips
Så jo veeeldig godt ut. Kunne godt tenkt meg å prøve i alle fall deler av den oppskrifta..er jo vegetarianer, så jeg må evt.finne noe lurt å bytte ut baconet med 😉
Helene: Ja du trenger ikke ha baconet , det holder med squasj;)
maiken: Tusen takk :)) Ja den er veldig god og som du sier så passer den til mange andre ting også 🙂
Joda, det blir sikkert bra det..har tenkt litt på det, og det kan kanskje bli godt hvis jeg legger en bit marinert oumph inni, sammen med osten =D
Ser og høres godt ut…flott tips! ha en god kveld!
Toini: Tusen takk 🙂 God kveld til deg <3
Helene: Ja det høres godt ut 😀 <3