Hjemmelaget mandelsmør

Hei!

Dagens oppskrift er mandelsmør som smaker helt nydelig – det er kjempegodt alene eller som tilbehør til  pannekaker og vafler eller sammen med for eksempel cottage cheese eller gresk yoghurt. Det kan også brukes i kaker eller som fyll i konfekt – the sky is det limit! 

Jeg starter ofte dagen med en liten skål med mandelsmør – det både smaker godt og holder en mett leeeeeenge!

Mandelsmør

(en liten porsjon)

 

100 gram mandler

en liten klype salt

ca 1 ts sukrin gold (kan sløyfes)

1/2 ts kanel (kan sløyfes)

litt vaniljepulver etter smak (kan sløyfes)

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Legg mandlene utover et bakepapir på en stekeplate.

Sett mandlene midt i ovnen i ca 10 – 12 minutt.

Når de er ferdig ristet har du de over i en blender og la maskinen gå til de blir til mel og videre til fettet begynner å komme ut av mandlene. Tilsett nå salt og eventuelt sukrin og kanel. La blenderen kjøre til du har fått mandelsmør.  

Håper det smaker!

 

 

Klem 

– Katrine-

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #mandelsmør #lavkarbo #mat #mandler #oppskrift #hjemmelaget #onsdag #hverdag 

6 kommentarer

Siste innlegg