Hei!
Dagens oppskrift er mandelsmør som smaker helt nydelig – det er kjempegodt alene eller som tilbehør til pannekaker og vafler eller sammen med for eksempel cottage cheese eller gresk yoghurt. Det kan også brukes i kaker eller som fyll i konfekt – the sky is det limit!
Jeg starter ofte dagen med en liten skål med mandelsmør – det både smaker godt og holder en mett leeeeeenge!
Mandelsmør
(en liten porsjon)
100 gram mandler
en liten klype salt
ca 1 ts sukrin gold (kan sløyfes)
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
litt vaniljepulver etter smak (kan sløyfes)
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg mandlene utover et bakepapir på en stekeplate.
Sett mandlene midt i ovnen i ca 10 – 12 minutt.
Når de er ferdig ristet har du de over i en blender og la maskinen gå til de blir til mel og videre til fettet begynner å komme ut av mandlene. Tilsett nå salt og eventuelt sukrin og kanel. La blenderen kjøre til du har fått mandelsmør.
Håper det smaker!
Klem
– Katrine-
#spisogspar #blogg #matglede #tips #mandelsmør #lavkarbo #mat #mandler #oppskrift #hjemmelaget #onsdag #hverdag
Dette virket spennende, kanskje jeg må prøve:)
Spiser man det alene? Altså det er ikke smør, på vanlig måte. Mer grøt? 🙂
det har en tykk konsistens og minner en del om peanøttsmør 🙂
Ser veldig godt ut! 🙂
Victoria Larsen: Tusen takk<3
SIRI ALVÆR: Ja jeg synes det er veldig spesielt å smøre på vaflene :))