Hei!
Dagens oppskrift er mandelsmør som smaker helt nydelig – det er kjempegodt alene eller som tilbehør til pannekaker og vafler eller sammen med for eksempel cottage cheese eller gresk yoghurt. Det kan også brukes i kaker eller som fyll i konfekt – the sky is det limit!
Jeg starter ofte dagen med en liten skål med mandelsmør – det både smaker godt og holder en mett leeeeeenge!
Mandelsmør
(en liten porsjon)
100 gram mandler
en liten klype salt
ca 1 ts sukrin gold (kan sløyfes)
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
litt vaniljepulver etter smak (kan sløyfes)
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg mandlene utover et bakepapir på en stekeplate.
Sett mandlene midt i ovnen i ca 10 – 12 minutt.
Når de er ferdig ristet har du de over i en blender og la maskinen gå til de blir til mel og videre til fettet begynner å komme ut av mandlene. Tilsett nå salt og eventuelt sukrin og kanel. La blenderen kjøre til du har fått mandelsmør.
Håper det smaker!
Klem
– Katrine-
#spisogspar #blogg #matglede #tips #mandelsmør #lavkarbo #mat #mandler #oppskrift #hjemmelaget #onsdag #hverdag
Dette virket spennende, kanskje jeg må prøve:)
Spiser man det alene? Altså det er ikke smør, på vanlig måte. Mer grøt?
det har en tykk konsistens og minner en del om peanøttsmør
Ser veldig godt ut!
Victoria Larsen: Tusen takk<3
SIRI ALVÆR: Ja jeg synes det er veldig spesielt å smøre på vaflene :))