Søt og god lavkarbo dessert

Hei!

Utrolig hvordan kostholdet kan påvirke kroppen vår! Jeg har merket stor forskjell på kroppen etter at jeg begynte å redusere på karbohydratene.  Jeg har blant annet  merket det på vekten og at alle “vondtene” mine i kroppen er så å si borte. Migrenen var også lenge borte, men den kom den sterkt tilbake etter julen hvor jeg spiste alt for mye karbohydrater, men nå som jeg er tilbake på lavkarbo håper jeg at jeg vil føle mindre på migrenen.

Fikk så lyst å lage en lavkarbo versjon av en dessert ved navn “Bringebær surprize” sett i Coop sitt magasin, som tenkt så gjort, og her kan du lese min versjon av denne desserten som forresten ble kjempegod, og skal så absolutt lages igjen!

 Bringebær surprise

(2 porsjoner)

💕

ca 45 gram mandelmel / malte mandler, jeg maler selv

1 ts kanel

ca 1-2 ss sukrin gold, eller annen søtning (etter smak)

 

ca 100 gram frosne bringebær

ca 2 ss sukrin gold (etter smak), eller annen søtning

 

1 dl kremfløte

ca 1 ts vaniljepulver

ca 2 ts sukrin melis etter smak (eller annen søtning)

Topping: bringebær og skivede mandler

💕

Start med å varme malte mandler, kanel og søtning  i en stekepanne på middelshøy varme mens du rører. Pass på så det ikke svir seg.

Sett det tilsides når det får en lett gyllen farge.

Ha frosne bringebær og søtning i en kasserolle som varmes opp under omrøring. Når det begynner å småkoke tar du det av varmen for avkjøling.

Visp fløten til krem og smak til med vanilje og eventuelt søtning.

Gjør klar desserten rett før servering. Finn frem glass eller skåler og legg lagvis malte mandler, rørte bringebær og krem. Topp gjerne med friske bringebær og malte mandler.

Håper det smaker!

 

💕

Klem

– Katrine –

 

💕

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #dessert #bringebær #lavkarbo #lavkarbodessert #hverdag #torsdag #matfrabunnen #vinter #februar 

12 kommentarer

Siste innlegg