Hei!
Pasta og ris inngår i en stor del av kostholdet til mange, og heldigvis finnes det alternativer for de som levere på lavkarbo- kost på dette som en kan lage selv. Idag vil jeg dele på bloggen lavkarbo alternativer til ris og pasta. Pasta oppskriften passer til å lage blant annet tagliatelle, tortellini og lasagne-plater.
Tagliatelle
(1 porsjon)
1 egg
1 1/2 ss psyllium
60 gram Tine smøreost
olje til å smøre bakepapiret
Sett stekeovnen på 150 grader (over og under varme)
Pisk egget godt med en kjøkkenmaskin og så tilsettes resten av ingrediensene og bland sammen med eltekrok.
La deigen stå å svelle ca 5 – 10 minutter og du vil da se at deigen begynner fort å bli fastere.
Ha bakepapir på et stekebrett og smør med olje utover papiret slik at deigen ikke fester seg til papiret.
Legg deigen oppå og legg et bakepapir som også er smurt med olje oppå deigen. Bruk en kjevle og kjevle deigen flat ca 0,3 cm tynn.
Fjern det øverste papiret og sett pastaen midt i stekeovnen i ca 10 – 15 minutt, pass på at den ikke blir svidd.
Etter steking kan du skjære pasta-strimler med for eksempel et pizzahjul.
Bland så pastaen inn i pasta sausen og maten er klar for servering!
En annen pasta som også er veldig god: er spinatpasta.
Spinatpasta
1 egg
ca 2 1/2 ss Fiber husk
60 gram Tine smøreost naturell
ca 100 gram ferske spinatblader = 2 ss kokt og most spinat
Sett stekeovnen på 150 grader (over og under varme)
Visp egget i ca 5 minutt. Tilsett så fiberhusk (tilsett litt og litt, smøreosten og den moste spinaten.
La deigen hvile i 5 minutt, er deigen veldig tynn blander du inn mer fiber husk og lar deigen hvile 5 – 10 minutt til til du har en pasta som er mer fast i konsistensen, det gjør ikke noe om den er litt klissete.
Finn frem 2 stk bakepapir og litt nøytral matolje som du smører begge papirene med. Legg pastaen imellom de smurte bakepapirene og kjelve pastaen ca 0,3 cm tynn.
Fjerne det øverste bakepapiret og sett pastaen midt i stekeovnen i ca 10 – 15 minutt. Ta pastaen ut når den har stivnet og skjær med feks et pizzahjul smale pasta strimler.
Blomkålris
1 stk Blomkål
1 fedd presset hvitløk
salt (etter smak)
pepper (etter smak)
Du kan raspe blomkål på et rivjern eller bruke en blender som jeg gjorde, men vær forsiktig så du ikke ender opp med blomkål mos istedet!
Ha den revne blomkålen i en stekepanne og smak til med salt og pepper og gjerne et fedd hvitløk (presset).
Stek på middelshøy varme mens du rører om i ca 5 minutter.
Ha en fin dag videre!
Klem
#spisogspar #katrinestenhjem #lavkarbo #keto #lavkarboalternativer #middag #hverdag #mat #matglede #helse #tips #mattips #lavkarboris #lavkarbopasta #hverdag #torsdag #bilde #matfrabunnen #oppskrift
Ser jo ut som vanlig pasta…så lurt…flotte tips! ha en god kveld!
Veldig fin måte og vise hvordan man lager denne retten på
fine bilder som tydelig viser fremgangsmåte og hvilke ingredienser
en fantastisk og smakfull rett uten like.
tusen takk skal du ha for at du delte denne retten
Kan du vær så snill ta en tur innom bloggen min :)? Legge igjen en kommentar?
Bra tips!
Den tagliatellen så god ut..men jeg lurer – kan jeg bruke den vanlige fiberhusken i stedet for psyllium? ..siden jeg er alene – og spiser svært små porsjoner, syns jeg det er for ille å måtte kjøpe inn så innmari mange forskjellige produkter av nesten samme slag – rekker jo aldri å bruke opp noe som helst, hehe =P
Helene: Fiberhusk går helt fint
Ja best å bruke det man har fra før ;D <3
Aldri laget pasta selv..men hjemmelaget er jo som regel ekstra godt..og det fristet alt du viser her :)) Klem <3
annebe: Tusen takk <3 Ja denne blir veldig god :)) God klem <3
SIRI ALVÆR: Tusen takk <3
Joachim Hovland Vik: Tusen takk for så hyggelig kommentar :)) Tar selvfølgelig en tur innom bloggen din
Toini: Ja den smaker også som vanlig pasta :)) Ha en flott kveld <3
Du er flink å variere mye, og det ser utrolig godt ut alt du ordner til
frodith: Kjekt med variasjon ja :)) Tuuuusen takk, snille du
Så nydelig og godt det så ut!
Ønsker deg og dine en fin helg
<3
elisebr: Tusen takk <3 God helg til deg og dine <3