Hei!
Så var det helg igjen! Idag vil jeg dele en lavkarbo oppskrift på den italienske desserten panna cotta. Dette er en deilig dessert som er sukkerfri og kan nytes med god samvittighet. Jeg har brukt sukrin melis da jeg liker best denne søtningen, men du kan velge en annen søtning som du foretrekker.
Panna cotta med bringebærsaus
(4 porsjoner)
2,5 dl fløte
3 dl gresk yoghurt eller kesam
3 gelatinplater
1 vaniljestang (frøene)
3 ss sukrin melis eller annen søtning
Bringebærsaus
200 gram frosne bringebær
3 ss sukrin melis eller annen søtning
Legg gelatinplatene til bløt i en skål /mugge med kaldt vann.
Ha melk i en kasserolle sammen med frø fra vaniljestangen og sukrin.
Varm opp til kokepunktet mens du rører.
Sett det tilsides litt, mens du tar gelatinplatene opp fra vannet og klemmer vannet ut av de.
Visp de myke gelatinplatene inn i den varme fløteblandingen til de er helt oppløste.
La dette stå og avkjøles litt før du visper inn gresk yoghurt eller kesam.
Hell så panna cottaen over på glass og sett i kjøleskapet. Det vil ta ca 2-3 timer til de er stivnet.
Lag bringebærsaus
Varm bringebær i en kasserolle sammen med sukrin. La dette koke opp.
Ha bringebærene over i en sil og sil ut sausen i en skål. Ha det over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok igjen, og sett det så til avkjøling.
Når panna cottaen er stivnet har du bringebærsausen på toppen og pynter gjerne med feks blåbær eller andre bær. Server og nyt!
Håper det smaker!
💕
#spisogspar #blogg #matglede #helse #mat #dessert #pannacotta #tips #lavkarbo #helg #hverdag #mamma #familie #bringebærsaus #lavkarbopannacotta #italia #oppskrift #fredag
Fristende 🙂 Tenker stadig på å lage Panna cotta..men så blir det til å kjøpe is nesten hver lørdag..håper jeg får ånden over meg snart å lager noe slikt :)) God helg <3
for en fantastisk dessert oppskrift
flotte bilder
super oppskrift
herlige ingredienser
tusen takk for at du delte dette
Kan du vær så snill ta en tur innom bloggen min :)? Legge igjen en kommentar?
Dette må være den beste desserten jeg vet om, og denne frister bare såå mye 😀 God helg!
Så deilig 🙂 Nå skal jeg ut å spise på indisk 🙂
frodith: Takk 🙂 Kos deg med indisk mat <3
Victoria Larsen: Ja sant det er godt, min favoritt også :)) God helg til deg <3
Joachim Hovland Vik: Tusen takk <3 Tar turen innom deg 🙂
annebe: Ja dette er overraskende lett å lage :)) Men is er jo godt og veldig lettvint også :)) God helg <3
Pannacotta er så godt! Bruker å lage en med sjokolade og kaffe og ha vaniljesaus over 🙂 Ikke lavkarbo vel og merke 😛
Anonym: Høres veldig godt ut 😀
ÅÅh nam!! 😀
Åhnam det hørtes veldig godt ut, tusen takk for tips 😀
Vilde: Tusen takk <3
I r l i n: <3
kan man erstatte geleplater med gelepulver….ev hvor mye?
1 Ts gelatinpulver tilsvarer 2 gelatinblader. Har ikke selv prøvd med pulver men vil tro det går bra👍