Reklame | Funksjonellmat.no
Hei!
Denne gule kaken (Suksess kake) er bare sååå good! Kaken er både sukkerfri og glutenfri og super viss du ønsker å kutte ned på karbohydratene. Denne kaken skal vi kose oss med i helgen!
Gul kake/suksess terte
4 eggehviter
100 gram sukrin melis
150 gram malte mandler
1 ts bakepulver
Gul krem
6 eggeplommer
100 gram sukrin melis
2 dl fløte
2 ts vanilje pulver
170 gram smør
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene som skal brukes i den gule kremen)i en ren bolle og visp til den er blitt fluffy og hvit.
Bland inn forsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver).
Hell røren i en kakeform ca 20 dm og sett midt i ovnen i ca 20 minutt. Kjekk med en kakestikke om kaken er ferdigstekt.
Så lager du den gule kremen: Start med å ha 6 eggeplommer i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin.
La dette få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden. Sett det så et kjølig sted for å avkjøles.
Nå kan du vispe smøret til det blir hvitt.
Pisk så inn den gulekremen (som nå er helt avkjølt) i smøret.
TIPS:Er den veldig flytende så kan du sette kremen noen timer i kjøleskapet så vil den tykne.
Legg den gule kremen utover kaken.
Pynt gjerne med litt raspet sjokolade.
Håper det smaker!
GOD HELG!
#spisogspar #blogg #matglede #oppskrift #tips #helg #lavkarbo #lavkarbokake #suksesskake #gulkake #mattips #lørdag #fredag #hverdag #matfrabunnen #februar #mat #lavkarbotips
Så nydelig og god den så ut! 🙂
En deilig kake! og et flott tips..litt sunnere…Takk for det! ha en god kveld!
Snadder altså 😀
En ny vri, spesielt det med toppingen og smøret . Kanskje jeg prøver…
God helg!
Utrolig fristende den der :)) Har du nytt profilbilde eller er det bare jeg som ikke har fått det meg meg før nå…veldig fint i alle fall <3<3
annebe: Tusen takk <3 Smakte kjempegodt :)) Profilbildet har jeg hatt siden i sommer 😀 Tusen takk <3<3<3 Klem :))
maiken: Ja den ble veldig god <3 God helg til deg også 🙂
frodith: Ja dette er snadder 😀
Toini: MMmm kjempegod….. <3 God kveld til deg :))
elisebr: Tusen takk <3
Hei. Denne så fristende ut! Kan den fryses og blir den isåfall like god etter tining?
Grethe: Har ikke prøvd å fryse den selv, men har hørt at den skal fint kunne fryses 🙂