Rullekake – lavkarbo

Hei!

Det er 1. mars idag, men ute er det full vinter og flere minus grader så det er ikke så mye vår følelse! 

Men over til overskriften: rullekake er enkelt og raskt å lage, og det passer meg bra som ikke liker å stå timevis ved kjøkkenbenken! Liker du både kaffe og sjokolade er dette kaken for deg. Dette ble en kjempegod rullekake (som også er glutenfri) som falt i smak både hos store og små! Server gjerne med en klatt vispet krem til og friske bær. 

Mokkarullekake 

(1 stk)

3 store egg

1 1/2 dl sukrin melis eller anna søtning

2 ts bakepulver

2 ts vaniljepulver

 50 gram  mandelmel (jeg maler selv)

30 gram kokosmel (jeg maler selv)

2 ss bakekakao

2 ss kaffe (ferdig laget kaffe)

 

Fyll

200 gram Tine kremost naturell

1 dl kremfløte

2-3 ss kald kaffe (smak til)

ca 2 ts vaniljepulver

ca 3 -4 ss sukrinmelis (smak til)

ca 2 ss bakekakao (smak til)

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til en luftig og lys eggedosis, visp lenge. 

Vend inn det tørre og kaffe.

Hell røren over på en langpanne ikledd bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca 8 minutter.

Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig.

Hvelv så kaken over på et bakepapir, fjern forsiktig bakepapiret øverst (som kaken ble stekt på). La kaken avkjøles med langpannen over kaken. 

Visp sammen ingrediensene til fyllet til en smidig krem. 

Når kaken er avkjølt fordeler du kremen utover kaken og rull sammen fra langsiden.

Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.

 

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #tips #oppskrift #matfrabunnen #rullekake #lavkarborullekake #mokkarullekake #sjokolade #mokka #lavkarbotips #lavkarbooppskrift #helg #kos #mat #kake #dessert #glutenfri #glutenfrikake)

10 kommentarer

Siste innlegg