Lavkarbo middagstips

Hei!

Dette er en kjempegod og fargerik middag som er veldig enkel å lage til. 

Sausen kan bli litt tynn da det også siver ut en del saus fra kyllingen og grønnsakene, men kremosten som tilsettes i fløten hjelper på å tykne sausen, det er også godt med blomkål ris til denne retten. 

Kylling form

(4 porsjoner)

 

600 gram kylling lårfilet

1 brokkoli

2 stk mozzarella

ca 16 stk cherry tomater

salt

grillkrydder

2 dl fløte

2 ss Tine kremost naturell

1 fedd hvitløk (presset)

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Skjær hver kylling lårfilet i to deler ha salt og grillkrydder over.

Skjær opp mozzarellaene  i passe tynne skiver.

Skyll  og skjær cherry tomatene  i to deler.

Skyll og skjær brokkollien i  små buketter.

Finn frem en ildfast form (ca 20 X 30 cm)  og dander i rekker kylling, tomater, brokkoli og mozzarella.

Dryss salt over og gjerne litt grillkrydder.

Varm opp i en kasserolle fløte, kremost og 1 fedd presset hvitløk til du får en litt tykk saus. Hell sausen over  i den ildfaste formen og sett det til steking midt i stekeovnen  til kyllingen er gjennomstekt.

 

Server gjerne med blomkålris til:

 

Blomkålris

1 stk Blomkål

 1 fedd presset hvitløk

salt (etter smak)

litt gurkemeie for en fin gulfarge på blomkålrisen

 

Du kan raspe blomkål på et rivjern eller bruke en blender som jeg gjorde, men vær forsiktig så du ikke ender opp med blomkål mos istedet!

Ha den revne blomkålen i en stekepanne og smak til med salt og gjerne et fedd hvitløk (presset). Litt gurkemeie over tilslutt gir en fin gulfarge, og ikke minst er gurkemeie et helsebringende krydder som virker betennelsesdempende. Stek på middelshøy varme mens du rører om i ca 5 minutter.

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag videre!

 

 

 

#spisogspar #blogg #middag #mattips #mat #lavkarbo #keto #lavkarbomiddag #tips #lavkarbotips #kylling #matglede #helse #kosthold #hverdag #oppskrift #matfrabunnen

 

 

 

 

 

13 kommentarer

Siste innlegg