Hei!
Så går vi inn i en ny helg, og da kommer det her et dessert tips fra meg (min favoritt dessert): en lavkarbo versjon av Dronning Maud fromasj. Denne fest desserten ble laget første gang da Dronning Maud og Kong Haakon besøkte Haugesund på sin signingsferd i 1906.
Det er vanlig å smaksette med ca 1/2 dl portvin, det har jeg ikke gjort da min er mer ” barnevennlig”.
Desserten er også god toppet med feks bringebær og blåbær, det hadde ikke jeg for hånden idag, men det vil så absolutt sette mer farge på desserten!
Dronning Maud fromasj
5 dl kremfløte
1 ts vaniljepulver
5 egg
4-5 ss søtning, jeg brukte 4 ss sukrin melis
7 plater gelatin
2 -3 ss kokende vann
100 -150 gram sukkerfri sjokolade (feks sukrin sjokolade)
For mer smaktilsett feks noen dråper rom-essens eller ca 1/2 dl portvin
Start med å vispe kremen sammen med vaniljepulver til en tykk og stiv krem. Ha den over i en annen bolle og sett den i kjøleskapet.
Viktig at eggene vispes i ren bolle. Visp egg og søtning til eggedosis,
Legg gelatinen i kaldt vann.
Riv sjokoladen på et rivjern.
Klem vannet av de myke gelatinplatene, og løs de opp med ca 2 -3 ss kokende varmt vann mens du visper det til det er helt oppløst i vannet. La dette avkjøles litt (ca 5 minutter), visp litt til på nytt, før du heller den oppløste gelatinen over i eggedosisen og pisk den inn på lav hastighet.
Tilsett så kremen som vispes inn for hånd, (og smak til med rom-essens/portvin viss du ønsker det) forsiktig så ikke all luften av desserten går ut.
Hell så 1/3 av fromasjen over i en dessertskål. Så strør du revet sjokolade over, før du heller 1/3 av fromasjen over og strør sjokolade og tilslutt siste del av fromasjen og sjokolade på toppen.
Sett fromasjen i kjøleskapet til den er stivnet i ca 5-6 timer, den kan gjerne stå over natten.
Håper det smaker!
God helg!
#spisogspar #blogg #matglede #dessert #dronningmaud #Maud #fromasj #pudding #dronningMaudsdessert #lavkarbo #lavkarbodessert #tips #oppskrift #matfrabunnen #keto
så god ut:)
julietalivstil: Tusen takk 😀 Ja dette er en god dessert :))
Nam nam ! Så litt sånn “høytidelig” delikat ut 🙂 Klem og god helg til deg <3
Så godt ut, dette har jeg lyst til å lage. Bra med mindre eller lite sukker. Takk for tips.
Ser jo kjempe godt ut! Nå fikk jeg lyst på dessert 😀
Victoria Larsen: Tusen takk <3
solliv: Tusen takk <3 Ja godt for kroppen å redusere på sukkeret :))
annebe: Tusen takk :))) Ja det er jo en kongelig dessert dette, hehe :)) God helgeklem <3
Ser veldig godt ut! flott tips! ha en god kveld og nyt helgen!
Må testes! Elsker dronning maud pudding!
SIRI ALVÆR: Ja det anbefales, kjempegodt <3
Toini: Tusen takk :)) God kveld til deg kos deg med helgen :))