Sitronterte (lavkarbo)

Hei!

Liker du sitron så er dette kaken for deg! Den smaker friskt og godt av sitron og gulfargen passer bra nå til påsken 🙂 Paiskjellet er laget med mandel og sesammel og fyllet er en sitronkrem. Jeg har brukt en søting kombinasjon av fibersirup gold og sukrin og den metalliske sukrin-smaken mange reagerer på  blir  dempet når du blander sukrin med fibersirup gold og fløte som er en kjempegod kombinasjon! 

Sitronterte

(  ca 22 cm kakeform )

Paideig:

160 gram malte mandler

20 gram sesammel (kjøpes hos bl.a Funksjonellmat.no)

80 gram smør (romtemperert)

2 ts sukrin:1 eller sukrin gold

1 ss Fibersirup gold

2 ss fløte

 

Fyll:

125  gram smør

2 1/2  stk godt vaskete  sitroner

6 stk eggeplommer

120 gram sukrin melis

1 ss fibersirup gold

2 1/2  ss kremfløte

4 eggehviter

(for skikkelig gul krem kan du også blande noen dråper gul konditorfarge i kremen, men det er egentlig ikke nødvendig)

 

Bland med en sleiv sammen ingrediensene til paideigen og ha plast rundt og legg i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme).

Kjevle forsiktig ut paideigen mellom to bakepapir (deigen revner lett!) Legg den over i en smurt  paiform eller en kakeform og press deigen oppover kanten så du får en høy kant, og prikk bunnen med en gaffel. Stek nest nederst i ovnen i ca 20 -30 minutter. Avkjøl etterpå. 

Smelt smøret og avkjøl det. Bland godt sammen 6 eggeplommer og sukrin og fibersirup.  Vask sitronene godt. Press saften av 2 1/2 sitroner og rasp skallet  (kun det gule) av de (skallet kan sløyfes ).  Bland fløte, de vispete eggplommene  og sitronsaft inn i smøret og varm det opp under omrøring til det begynner å tykne.  La det avkjøles.

Visp eggehvitene til stivt skum og vend de forsiktig inn i den avkjølte eggeplomme og sitron blandingen. 

Hell fyllet over i  paiskjellet og oppbevar kjølig i noen timer til fyllet har stivnet litt.

Håper det smaker!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbotips #sitronterte #kake #påskekake #sitron #lavkarbotrete #lavkarbokake #lavkarbopåske #mattips 

13 kommentarer

Siste innlegg