Hei!
Liker du sitron så er dette kaken for deg! Den smaker friskt og godt av sitron og gulfargen passer bra nå til påsken 🙂 Paiskjellet er laget med mandel og sesammel og fyllet er en sitronkrem. Jeg har brukt en søting kombinasjon av fibersirup gold og sukrin og den metalliske sukrin-smaken mange reagerer på blir dempet når du blander sukrin med fibersirup gold og fløte som er en kjempegod kombinasjon!
Sitronterte
( ca 22 cm kakeform )
Paideig:
160 gram malte mandler
20 gram sesammel (kjøpes hos bl.a Funksjonellmat.no)
80 gram smør (romtemperert)
2 ts sukrin:1 eller sukrin gold
1 ss Fibersirup gold
2 ss fløte
Fyll:
125 gram smør
2 1/2 stk godt vaskete sitroner
6 stk eggeplommer
120 gram sukrin melis
1 ss fibersirup gold
2 1/2 ss kremfløte
4 eggehviter
(for skikkelig gul krem kan du også blande noen dråper gul konditorfarge i kremen, men det er egentlig ikke nødvendig)
Bland med en sleiv sammen ingrediensene til paideigen og ha plast rundt og legg i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme).
Kjevle forsiktig ut paideigen mellom to bakepapir (deigen revner lett!) Legg den over i en smurt paiform eller en kakeform og press deigen oppover kanten så du får en høy kant, og prikk bunnen med en gaffel. Stek nest nederst i ovnen i ca 20 -30 minutter. Avkjøl etterpå.
Smelt smøret og avkjøl det. Bland godt sammen 6 eggeplommer og sukrin og fibersirup. Vask sitronene godt. Press saften av 2 1/2 sitroner og rasp skallet (kun det gule) av de (skallet kan sløyfes ). Bland fløte, de vispete eggplommene og sitronsaft inn i smøret og varm det opp under omrøring til det begynner å tykne. La det avkjøles.
Visp eggehvitene til stivt skum og vend de forsiktig inn i den avkjølte eggeplomme og sitron blandingen.
Hell fyllet over i paiskjellet og oppbevar kjølig i noen timer til fyllet har stivnet litt.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbotips #sitronterte #kake #påskekake #sitron #lavkarbotrete #lavkarbokake #lavkarbopåske #mattips
Nam! Denne så rett og slett deilig ut. Perfekt til påsken :-))
Så deilig, og passelig til påske. Jeg har smakt sitronpai med marengs, det er også godt 🙂
Åh dette så deilig ut! Har nylig lagret en oppskrift på en lignende kake, og gleder meg til å prøve 🙂
Helt deilig ut:)
julietalivstil: Tusen takk <3
Stine Jensen:Tusen takk <3 Ja den smakte friskt og syrlig :))
frodith: sitronpai med marengs hørtes godt ut 😀
Victoria Larsen: Tusen takk <3 Ja gul å fin som den er passer den godt til påske :))
Jeg er glad i sitron og kaker med sitronsmak :)) Så både lekker og god ut den her <3<3
annebe: Tusen takk <3 Ja den smakte friskt og godt :))
Mm, denne skal testes!
Mmm eeelsker sitroN!!!!! Skal testes!
Kathsmat: Tusen takk <3