Hei!
Dagens middag tips er fylte auberginer som er en lettvint og smakfull middag – og ikke minst sunt og godt!
Fylte auberginer
(2 porsjoner)
1 stk aubergin
matolje til pensling
1/2 pakke kjøttdeig eller lamme-kjøttdeig
1 sjalottløk
1 fedd presset hvitløk
1/2 -1 stk spisspaprika
salt
pepper
grillkrydder
ca 1-2 ss tomatpure
litt sukrin gold etter smak, eller annen søtning
ca 1 dl fløte (litt og litt etter smak og konsistens)
revet hvitost, gjerne parmesan ost eller en blanding av hvitost og parmesan eller annen valgfri ost
Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)
Skjær auberginen i to på langs slik at du får to like store deler.
Skjær ut en grop i hver aubergin, pass på at du ikke kommer helt ned til skinnet.
Stek kjøttdeig, fin hakket løk, paprika i terninger, presset hvitløk og aubergin (det som ble fjernet da gropen i auberginen ble laget) skjært i terninger til det er gjennomstekt.
Tilsett så tomatpure og litt vann, smak til med søtning, salt, pepper og gjerne grillkrydder.
Tilsett litt fløte (ca 1/2 – 1 dl) for en rundere smak på tomatsausen (kan sløyfes, en kan bruke vann istedet)
Fyll auberginene med kjøttdeig og topp med revet hvitost.
Legg auberginene i en ildfast form og sett til steking nest nederst i ovnen i ca 30 – 40 minutter til auberginene er møre.
Server med en salat og rømme.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbomat #keto #lavkarbomiddag #aubergin #hverdag #middag #helg #kos #mat #sunt #godt #lavkarbolivsstil
Nå ble jeg utrolig sulten 😀
Ser jo så godt ut..selv om jeg ikke liker auberginer..Ha en god dag!
Sååå godt!! :-))
Nam, nam!
Det så kjempegodt ut 🙂
frodith: Tusen takk 😀
SIRI ALVÆR: 🙂
Victoria Larsen: Tusen takk <3
Toini: Tusen takk <3 Ha en flott dag 🙂
Iselin Renée: Så kjekt at det fristet 😀
Denne skal jeg prøve👍…bruker du innmaten av auberginene til noe??Takk for alt du deler med oss🙏🌷🌸
Ja jeg steker det sammen med kjøttdeigen 🙂
Tusen hjertelig takk,hadde IKKE lest godt nok…nå blir det middag i dag🙏👋
Bare hyggelig <3 Håper det smakte 🙂