Middag tips – lavkarbo

Hei!

Dagens middag tips er fylte auberginer som er en lettvint og smakfull middag – og ikke minst sunt og godt! 

 

Fylte auberginer

(2 porsjoner)

 

1 stk aubergin

matolje til pensling

1/2 pakke kjøttdeig eller lamme-kjøttdeig

1 sjalottløk

1 fedd presset hvitløk

1/2 -1 stk  spisspaprika

salt

pepper

grillkrydder

ca 1-2 ss tomatpure

litt sukrin gold etter smak, eller annen søtning

ca 1 dl fløte (litt og litt etter smak og konsistens)

revet hvitost, gjerne parmesan ost eller en blanding av hvitost og parmesan eller annen valgfri ost

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Skjær  auberginen i to på langs slik at du får to like store deler.

Skjær ut en grop i hver aubergin, pass på at du ikke kommer helt ned til skinnet. 

Stek kjøttdeig, fin hakket løk, paprika i terninger, presset hvitløk og aubergin (det som ble fjernet da gropen i auberginen ble laget) skjært i terninger til det er gjennomstekt.

Tilsett så tomatpure og litt vann, smak til med søtning, salt, pepper og gjerne grillkrydder.

 Tilsett litt fløte (ca 1/2 – 1 dl) for en rundere smak på tomatsausen (kan sløyfes, en kan bruke vann istedet)

Fyll auberginene med kjøttdeig og topp med revet hvitost.

Legg auberginene i en ildfast form og sett til steking nest nederst i ovnen i ca 30 – 40 minutter til auberginene er møre.

 Server med en salat og rømme.

 

Håper det smaker!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbomat #keto #lavkarbomiddag #aubergin #hverdag #middag #helg #kos #mat #sunt #godt #lavkarbolivsstil

 

 

 

14 kommentarer

Siste innlegg