Reklame | Funksjonellmat.no
Hei!
Kan jeg friste med sjokoladekjeks som er både glutenfri, inneholder lite karbohydrater og sukkerfri? De ble kjempegode og uten den metalliske ettersmaken som ofte sukrin gir til baksten. Disse kan nytes med god samvittighet- selv på en tirsdag!
Sjokoladekjeks – lavkarbo
(ca 15 store kjeks)
100 gram smør
100 gram sukrin gold (eller annen søtning som minner om brunt sukker)
180 gram mandelmel (jeg maler det selv)
2 ss fibersirup gold
20 gram peanøttmel (kjøpes hos bl.a funksjonellmat.no)
1 egg
1/2 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
1/2 ts bakepulver
en liten klype salt
ca 100 gram sjokolade (sukkerfri feks Sukrin sjokolade som kjøpes hos funksjonellmat.no)
Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)
Start med å smelte smøret.
Rør inn sukrin og fibersirup gold.
Tilsett egget og rør godt om, bruk gjerne en visp.
Sikt inn mandel og peanøttmel, bakepulver, noen dråper vaniljeessens og litt salt. Tilslutt blander du inn hakket sjokolade. La deigen/ røren stå å svelle ca 10 minutter på kjøkkenbenken før du bruker feks en iskremskje til å legge klatter med røre utover et stekebrett med bakepapir. (OBS er deigen veldig våt slik at den bare renner utover kan du tilsette litt mer mandelmel.
Sett kjeksene midt i ovnen i ca 10 – 15 minutt. Røren har da glidd utover til flate kjeks og stivnet, de har også en gyllen farge, men vil fortsatt være ganske myke. De vil stivne når de er avkjølte.
Håper det smaker!
Ha en flott dag videre!
#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #lavkarbo #lavkarbokjeks #sjokoladekjeks #sukkerfri #sukrin #sukringold #storekjeks #matblogg #hverdag
Nå har du så mye godt på bloggen om dagen at nå kommer jeg snart på besøk altså 😀 Bare pass deg 😉
Ser helt herlig ut!! Flott tips! ha en god kveld!
Ser kjempegode ut!
Siri Alvær: Tusen takk <3
Toini: Tusen takk <3 God kveld til deg 🙂
frodith: Haha, ja det er bare til å komme :))