Reklame | Funksjonellmat.no
Hei!
Hjemmebakt brød er veldig godt. Dette brødet jeg deler oppskrift på idag er glutenfritt og inneholder lite karbohydrater. Mandelmel er naturlig glutenfritt og maler du mandlene med skall blir det ekstra fiberrikt mel. Siden dette melet ikke inneholder gluten blir ikke baksten like luftig som bakst med gluten, men det er fult mulig å bake smakfulle brød allikevel. En av fordelene med å velge mandelmel er at det er fettrikt og fiberrikt som gjør at du holder deg mett lenge. For å ta bort noe av mandelsmaken som kan minne litt om marsipan er et tips å blande inn sesam mel i mandelmelet, det vil nøytralisere smaken.
Brød
(1 lite)
2 egg
4 ss fløte
6 ss Tine smøreost
100 gram smør
ca 180 gram malte mandler til mandelmel
ca 80 gram sesam mel
2 toppet ts bakepulver
ca 5 ss psyllium husk
ca 1/2 ts salt
1/2 ts sukrin gold
Viss du vil ha brødet litt grovere kan du ha litt frø i deigen som for eksempel linfrø,solsikkefrø og sesamfrø.
1 egg til pensling
Topping feks solsikkefrø eller gresskarkjerner
Slik gjør du: Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)
Start med å vispe eggene.
Tilsett fløte, smøreost og smeltet smør og bland godt sammen.
Bland så inn alt det tørre. Bruk en slikkepott og/ eller hendene når du jobber med deigen. Deigen skal være fast og fin.
Ha deigen i en smurt eller bakepapir kledd liten brødform og press lett deigen utover mot sidene.
Pensle toppen med vispet egg eller vann om du heller vil det og dryss over gresskarkjerner og gjerne litt salt på toppen også..
Sett brødet midt i ovnen i ca 20 minutt.
Aller best ferskt, men veldig godt dagen etter også, bare oppbevar brødet i en plastpose.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbobrød #lavkarborundstykker #oppskrift #matfrabunnen #matfrabunnenav #glutenfri #glutenfrimat #hverdag #livsstil #mattips #lavkarbomat #lavkarbotips
Ser helt nydelig ut! 😀
Victoria Larsen: Tusen takk <3
Flott tips! Ha en god kveld!
Brød med kjerner er godt, jeg liker litt å tygge på 🙂
Tusen takk 🙂 God kveld til deg:)
Ja det er godt det :))