Reklame | Funksjonellmat.no
Hei og god fredag!
Helgen står for døren og solen skinner – endelig er snøen nesten helt borte her hvor jeg bor – og vår følelsen er her!
Hva er vel ikke bedre enn å feire at det er helg med en iskake? 😀
Et lite tips: Denne iskaken lager jeg ca 5- 6 timer før servering da synes jeg den er best, ta den ut ca 30 minutter før servering. Blir den stående i frysen til dagen etter bør den tas ut minst 1 time før servering så den får tint litt. Bærene har en tendens til å bli veldig harde når de blir fryst og trenger litt tid for å bli myke.
Iskake
(ca 20 cm kakeform)
Marengsbunn
3 eggehviter fra 3 store egg
100 gram sukrin melis
1 ts hvitvinseddik
Bringebær og blåbæriskrem
3 eggeplommer og 1 egg
70 gram sukrin melis
5 dl kremfløte
1 ss vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
150 gram bringebær
150 gram blåbær
Topping:
Friske blåbær og bringebær, gjerne et dryss med sukrin melis.
Fibersirup gold er også både fint og smaker godt å helle over kaken før servering.
Jeg har klippet en runding i bakepapir like stor som kakeformen som jeg har i bunnen på kakeformen. Klipp så en remse ca 15 cm høy som du har langs kanten på kakeformen, den vil holde iskremen på plass som du tilslutt heller oppi kakeformen.
Marengs
Sett stekeovnen på 140 grader varmluft.
Skill eggehvitene fra eggeplommene, vær nøye på at ingen gult kommer med hviten, ellers blir ikke stiv pisket. Visp med kjøkkenmaskin eggehvitene, så tilsettes litt og litt sukrin melis til du får en glatt og stiv marengs
Rør inn hvitvinseddik som du rører forsiktig inn i marengsen.
Hell marengsen i kakeformen, og sett midt i stekeovnen på 140 grader (varmluft), blir den gyllen på toppen, setter du den lenger ned i ovnen med bakepapir over.
Marengsen stekes i ca 70 minutter. Da skal marengsen være crispy, visst ikke lar du den stå i stekeovnen når du har skrudd av varmen med døren på gløtt.
La marengsen stå i kakeformen med bakepapiret rundt og avkjøles i ovnen.
Bringebær og blåbær-is
Start med å legge de frosne bærene utover et fat for å tine litt.
Visp egg og sukrin melis til eggedosis.
Stiv pisk kremfløte og vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens.
Hell vannet fra de halv tinte bærene av slik at bærene er ikke så våte og vend inn bær og krem i eggedosisen.
Hell så dette over den avkjølte marengsen som fortsatt står i kakeformen.
Sett det så i fryseren i ca 5 -6 timer slik at kaken blir skikkelig fryst.
Fjern bakepapiret før servering, og la den stå i romtemperatur i ca 30 minutter.
Topp gjerne kaken med blåbær og bringebær (eller annen frukt og bær) og dryss sukrinmelis over.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #mat #kake #oppskrift #hjemmelaget #hverdag #helg #april #is #iskake #matfrabunnen #lavkarbo #sukkerfri #uke #fri #sol #helg #lavkarbo #lavkarbotips #lavkarbodessert #lavkarbokake #lavkarbois
Ser jo helt nydelig ut! NAM 🙂
Flott tips! ha en god helg!
Det der er noe for meg, jeg eeeelsker jo is 🙂
Victoria Larsen: Tusen takk <3
Toini: Tusen takk! fortsatt god helg 🙂
frodith: Ja jeg også :))