Reklame | Funksjonellmat.no
Hei og god mandag!
Har du smakt skogsbær chiagrøt før? Dette er en kjempegod og frisk grøt som passer perfekt til frokost eller lunsj. Dette er en sunn og mettende start på dagen da i tillegg til skogsbærene som er rike på vitaminer og antioksidanter er chiafrø rike på fiber, omega 3 (plante omega 3) og protein. Chiafrø har blitt spist i mange år i Sør Amerika, frøene kommer fra en plante i myntefamiliem som ble brukt av både mayaer og aztekere. Visste du at ” chia ” er et gammelt maya ord for “styrke”?
Skogsbær chiagrøt
(2 glass)
200 gram skogsbærblanding, frossen
1/2 boks kokosmelk, 2 dl
ca 3 ts chiafrø
sukrin melis til søtning etter smak
Du trenger også en blender eller stavmikser
Ha skogsbær og kokosmelk i feks en mugge. Bruk en stavmikser og mos bærene godt. Smak til med sukrin melis.
Tilslutt rører du inn chiafrø.
Hell over på glass eller to skåler og ha feks plast over glassene og sett de i kjøleskapet et par timer, gjerne over natten til den har tyknet.
Dette er supert til frokost!
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #kosthold #oppskrift #smoothie #chiagrøt #bær #lavkarbo #lavkarbochiagrøt #lavkarboskogsbær #hverdag #mandag
Jeg har aldri smakt skogsbær chiagrøt så tusen takk for tips 🙂 Det skal testes ut fordi det så innmari godt ut 🙂
Nam fikk lyst å prøve 🙂 <3
Ser jo så godt ut….flott tips!
Det ser kjempegodt ut, med den lekre fargen. Jeg har ikke prøvd chia-grøt ennå. Men jeg har hørt så mye om det nå at jeg bør vel prøve 🙂
Ser kjempegodt ut:)
Siri Alvær: Tusen takk <3
frodith: Tusen takk <3 Ja fargen ble frisk og fin :))
Toini: Tusen takk <3
ladyaugust: Tusen takk <3
Mina Kanchan: Tusen takk <3 ja det anbefales 🙂
Hei! Hvor lenge holder den seg?
Anette: Den holder seg ihvertfall en natt i kjøleskapet 🙂
Dette så himmelskt godt ut 🙂 Det må testes 🙂
Janne trenemams: Tusen takk, så kjekt å høre <3 Håper det smaker! 🙂
Tips til hva jeg kan bruke resten av inneholder i kokosboksen til? Og er det den tykke delen du bruker i grøten?
Lise: Du kan bruke kokosmelk i smoothies, supper, chiagrøt osv :)) Jeg pleier å mikse litt sammen det tynne og tykke i kokosmelken.