Lavkarbo middag tips

Hei!

Dagens middag tips er karbonader med karamellisert løk og jordskokkpure som er et deilig og mettende måltid. 

Karbonader med  karamellisert løk og jordskokkpure

(ca 2-3 porsjoner)

 

Karbonader

400 gram kjøttdeig

1 egg

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 fedd hvitløk (presset)

 

Karamellisert løk

1 gul løk

1 ss smør

1 ss mat olje

 

Jordskokkpure

ca 250 -300  gram jordskokk

1 ss smør

ca 2-3 dl fløte

salt

pepper

 

Jordskokkpure:

Skrell og skyll jordkokkene og kok de opp i vann til de er møre.

Hell vannet av og tilsett smør og litt fløte. Bruk en stavmikser og mos jordskokkene til en pure. Smak til med salt og eventuelt pepper.

 

Karbonadene:

Bland sammen ingrediensene  og form karbonader  som stekes i litt smør  til de gjennomstekte. Når de er ferdigstekte kan de stå å godgjøre seg på laveste temperatur under lokk.

 

Karamellisert løk:

1 løk gir seg 4 ss karamellisert  løk.

Skrell løken og skjær store stykker (ca 1 cm brede) løk ringer eller skiver.

Stek i en stekepanne på lav  til middelshøy temperatur i både smør og olje. Rør om ca hvert 5. minutt. Stek til de blir gylne, dette kan ta litt tid så en må smøre seg med tålmodighet og beregn ca 45 minutt på dette.  Ha gjerne et lokk over så tørker ikke løken.

 

 Server med friske urter som feks timian og oregano og en salat til.

 

Håper det smaker!

Ha en flott dag videre!

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbomat #lavkarbomiddag #oppskrift #jordskokkpure #hverdag #middag #tips #kosthold #helse

 

 

 

Siste innlegg