Lavkarbo chicken chop suey

Hei!

Dette ble en kjempegod middag proppfull av grønnsaker – sunnere enn dette kan det vel neppe bli? 😀 

Chicken chop suey

(4 porsjoner)

1/2 løk

1 pakke strimlet kylling  (400 gram)

1/2 brokkoli

1 liten rød paprika

1 liten gul paprika

1 liten orange paprika

1 boks med bønnespirer

2 fedd hvitløk (presset)

5 dl utblandet buljong vann

1-2 ts johannesbrød kjernemel (Jbk) (siktes inn)

4-5 ss soyasaus (etter smak)

salt (etter smak)

grillkrydder (etter smak)

pepper ( etter smak)

 

Stek kyllingen i en stekepanne med litt salt. Skjær opp paprika i staver og løk i skiver. Press hvitløken og rør det inn.  Hell vannet av bønnespirene og hell de oppi stekepannen sammen med den stekte kyllingen og grønnsakene. Bland buljong og vann og hell over. Dryss over med 1-2 ts johannesbrød kjernemel til du får ønsket tykkelse på sausen.  Rør om og smak til  med salt, pepper og grillkrydder.  Sett lokk på og skru ned varmen.

Prøv blomkålris som tilbehør!

 

Blomkålris

1 stk blomkål

litt salt

pepper

1 fedd hvitløk

 

Skjær bort de grønne bladene på blomkålen. Du kan raspe blomkål på et rivjern eller bruke en blender som jeg gjorde, men vær forsiktig så du ikke ender opp med blomkål mos istedet!

Ha den revne blomkålen i en stekepanne og smak til med salt og pepper og gjerne et fedd hvitløk (presset).

Stek på middelshøy varme mens du rører om i ca 5 minutter.

Da er middagen klar!

Håper det smaker!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #tips #lavkarbotips #middag #lavkarbomiddag #chopsuey #lavkarbochopsuey #hverdag #mattips #torsdag 

10 kommentarer

Siste innlegg