Hei!
Sol, sommer og HELG!
idag vil jeg dele en oppskrift på bringebær mousse som er kjempegodt og veldig enkelt å lage. Bringebær mousse er en god og frisk dessert som kan fint nytes som den er, men er også kjempegod som topping og /eller fyll på kaker feks rullekake!
Bringebær mousse
(2 porsjoner)
3 gelatinblader
260 gram bringebær (jeg brukte frosne)
ca 1 dl sukrin melis eller annen søtning (smak til)
2 dl kremfløte
Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.
Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.
Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene.
Ha bringebær saften over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.
Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om.
Sett dette i kjøleskapet til det har blitt kaldt og stivnet litt.
Når bringebærsaften er stivnet og avkjølt kan du vispe kremfløten til krem, pass på å ikke vispe for mye. Visp så inn den stivnete bringebærsaften.
Og nå har du en ferdig og klar bringebær mousse!
Håper det smaker!
God helg!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #lavkarbomousse #mat #dessert #kake #helg #hverdag #sunt #godt #bringebærmousse #bringebær #sukrin #fredag #pinse #pinsehelg
Ser skikkelig digg ut! Tror jeg må prøve det der med jordbær 😀 Takk for tips og goooood kveld <3
Den så frisk og god ut:-)
Tusen takk<3 med jordbær er nok minst like godt ja:)) god kveld til deg<3
Tusen takk<3 smakte godt ja :))
Det så og hørtes godt ut…namm..flott tips! ha en god helg!
Det så friskt og godt ut 🙂
Iselin Renée: Tusen takk <3
Toini: Tusen takk <3 Håper du har hatt en flott helg 🙂