Hei!
Rabarbra sesongen er her og jeg og datteren min laget en sukkerfri rabarbra kompott i går – det smakte helt nydelig! Rabarbra inneholder kun 1.9 gram karbohydrater pr 100 gram (i følge matvaretabellen) så dette kan en kose seg med god samvittighet for de av oss som ønsker å kutte ned på karbohydratene!
Rabarbra kompott
(2 porsjoner)
350 gram skrellet rabarbra
100 gram sukrin gold
6 ss fibersirup gold
Tilbehør
Vispet krem
bringebær (gjerne frosne)
Sett stekeovnen på 200 grader (oppe og under varme).
Skrell og skjær rabarbraene i ca 1 cm tykke deler, skyll de og legg de i en ildfast form, bland inn sukrin og fibersirup og legg aluminiumsfolie over.
Sett midt i stekeovnen og stek til rabarbraen er mør.
Det ble litt mye væske synes jeg da rabarbraen var ferdig stekte, så jeg silte av litt væske og hadde det i en egen bolle som jeg la de frosne bringebærene oppi.
Mos rabarbraen med en gaffel og la den avkjøles før du serverer med krem og bringebær.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #lavkarbo #rabarbra #rabarbrakompott #lavkarbodessert #hverdag #sommer #sommerkos #sol #Bergen #Norge
Nam!! Det ser kjempegodt ut 🙂
Thea Alana: Tusen takk <3 Ja dette var kjempegodt! :))
Må ha noe med rabarbra snart..er jo ikke så lang sesong.. Det her så jo veldig fristende ut <3
annebe: Tusen takk <3 Ja rabarbra er så godt <3
Jeg bruker overskuddsvæske til å lage saftis 😊.
Så smart 🥰 høres kjempegodt ut 💗💗💗