Hei!
Det er lørdag og sommerferie og det må feires med disse godbitene laget med deilig karamell og bringebær -helt uten sukker!
Bringebær og karamell god- biter
(ca 10 stk)
Fløte-karamell:
90 gram smør
4 dl fløte
70 gram sukrin gold
Du trenger også muffinsformer (normal størrelse)
Smelt smør i en tykkbunnet kjele, når smøret er smeltet tilsettes fløten, sukrin gold og fibersirup gold under omrøring. Rør om til karamellen begynner å bli litt tykk i konsistensen – dette vil ta kortere tid viss du fordeler karamellen i to kjeler. Sett karamellen i kjøleskapet så den avkjøles,men fortsatt litt flytende, imens du lager bringebær toppingen.
Bringebær “gele” topping:
ca 400 gram bringebær (gjerne frosne)
2 dl sukrin gold
4 plater gelatin
Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.
Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.
Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene med en skje.
Ha bringebær saften over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.
Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om.
Sett dette i kjøleskapet for avkjøling til det blir en seig masse.
Fyll i små muffinsformer eller isbit-former med karamell og avkjølt tykk bringebær-saus (fyll gjerne 50/50)
Sett de i fryseren til de er stivnet helt (ca 1 1/2 -2 timer), ta de ut og tin de et par minutter før du tar de ut av formene, la karamellen være nede og bringebærdelen øverst ved servering da det blir mindre “søl”.
Server og nyyyyyt!
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbokos #lavkarbo #lørdag #mattips #lavkarbotips #karamell #bringebær #helg #sommer
Disse så utrolig gode ut! 🙂
De så bare helt himmelske ut! Flott tips! Ha en god kveld!
Du lager så mye godt Katrine <3 Deilig 🙂
frodith: Tusen takk, Frodith <3 Veldig kjekt å høre <3 :))
Toini: Tusen takk for så kjekk tilbakemelding <3 God kveld til deg :))
Marte Pedersen: Tusen takk <3 De smakte kjempegodt :))
Naminam ..så deilige ut 🙂 God helg videre <3
annebe: Tusen takk <3 God helg til deg og dine :)) <3