Lavkarbo bringebær og karamell god-biter

Hei!

Det er lørdag og sommerferie og det må feires med disse godbitene laget med deilig karamell og bringebær -helt uten sukker!

Bringebær og karamell god- biter

(ca 10 stk)

Fløte-karamell:

90 gram smør

4 dl fløte

70 gram sukrin gold

4 ss fibersirup gold

Du trenger også muffinsformer (normal størrelse)

 Smelt  smør i en tykkbunnet kjele, når smøret er smeltet tilsettes fløten, sukrin gold og fibersirup gold under omrøring. Rør om  til karamellen begynner å bli litt tykk i konsistensen – dette vil ta kortere tid viss du fordeler karamellen i to kjeler.  Sett karamellen i kjøleskapet  så den avkjøles,men fortsatt litt flytende, imens du lager bringebær toppingen.

Bringebær “gele” topping:

ca 400 gram bringebær (gjerne frosne)

2 dl  sukrin gold

4 plater gelatin

Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.

Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.

Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene med en skje.

Ha bringebær saften over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.

Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om.

Sett dette i kjøleskapet for avkjøling til det blir en seig masse.

Fyll i  små muffinsformer eller isbit-former med karamell og avkjølt tykk bringebær-saus (fyll gjerne 50/50)

Sett de i fryseren til de er stivnet helt (ca 1 1/2 -2 timer), ta de ut og tin de et par minutter før du tar de ut av formene, la karamellen være nede og bringebærdelen øverst ved servering da det blir mindre  “søl”.

Server og nyyyyyt!

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbokos #lavkarbo #lørdag #mattips #lavkarbotips #karamell #bringebær #helg #sommer

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg