Lavkarbo pannekaker med blåbær og bacon

Hei!

Skogen bugner over av blåbær her på Vestlandet og jeg og ungene har vært ute og plukket masse de siste dagene. Idag deler jeg en oppskrift på pannekaker med blåbær og bacon.

Pannekaker med blåbær og bacon

(ca 6 stk)

40 gram mandelmel (malt selv)

20 gram kokosmel (ferdig kjøpt malt mel)

4 egg

1 ss sukrin gold

litt salt

1 ss fiberhusk

ca 2 dl fløte (spe med mer fløte ved behov)

 

Tilbehør: en eske bacon i terninger 

ca 1  dl blåbær

 

Visp sammen egg og søting, tilsett alt det tørre og tilslutt fløten. La røren stå å svelle litt et par minutter så tilsetter du eventuelt mer fløte.

Stek bacon i en stekepanne og når det er ferdigstekt legger du det på et fat. Nå kan du steke pannekakene i baconfettet i stekepannen. Hell litt røre i stekepannen og topp med litt bacon og blåbær – pass på at du ikke legger på for mye da det blir vanskelig å snu pannekaken uten at den revner. Pannekakene må snus forsiktig da de revner lettere enn “vanlige pannekaker” med hvetemel.Det er også en fordel at pannekaken ikke er for tykk eller for tynn.Stek pannekakene på begge sider.

Har du blåbær og bacon til overs kan du steke det også og fylle pannekakene med dette. Strø sukrin eller annen søtning du foretrekker i pannekakene og nyyyyt!

Dette er deilig sommer-mat!

Håper det smaker!

 

God søndag!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #mattips #helse #matglede #lavkarbotips # søndag #helg #oppskrift #pannekaker #blåbær #sommer #ferie

 

8 kommentarer

Siste innlegg