Terte med bringebær (lavkarbo)

Hei!

Denne terten smaker kjempegodt av bringebær og vaniljekrem og smaker ikke så ulikt den vanlige “høykarbo” terten.  Dette er skikkelig smak av sommer!

Bringebær terte

(ca 20 cm )

140 gram malte mandler

40 gram kokosmel (finmalt, kjøpt ferdig malt)

60 gram smør

1 egg (økologisk)

1 ss sukrin melis

1/2 ts salt

1 ss fibersirup clear

 

Topping:

bringebær, ferske (dryss gjerne søtning over de før steking viss de er sure)

Dryss av sukrin melis

 

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør de sammen med en sleiv eller bruk rene hender til å kna deigen. Ha så plastfolie rundt deigen og la den ligge i kjøleskap i 30 – 40 minutter.

Nå kan du lage vaniljekremen:

 

Vaniljekrem

3 eggeplommer

2 dl kremfløte

noen dråper vaniljeessens (etter smak)

2-3 ts sukrin melis (etter smak)

 

Ha ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp de sammen på middelshøy varme til du får en litt tykk krem. La den avkjøles litt  før du fyller terten med den.

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Kjevle ut terten mellom to bakepapir , en ca  25 cm sirkel. legg vaniljekremen i midten og bruk en skje til å forme røren ut mot kanten, men la en 2 cm kant være uten vaniljekrem da den skal brettes inn. Legg bringebær oppå kremen, og brett forsiktig den ytterste kanten litt inn  (ca 2 cm ) ved hjelp av at du drar opp bakepapiret. Ha bringebærene oppi kremen.

Sett terten midt i stekeovnen på 170 grader i ca 20 minutter (obs steketid varierer fra ovn til ovn!)

La den avkjøles litt før servering!

Dryss sukrin melis over kaken og server gjerne med vispet krem til.

Håper det smaker!

 

 

Ha en flott dag!

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #hverdag #tips #mattips #lavkarbotips #terte #lavkarboterte #lavkarbokake #tirsdag #sommer #ferie

 

 

10 kommentarer

Siste innlegg