Lavkarbo fylte paprika til middag

Hei!

Her  er det fortsatt ferie modus, og dagen startet med en liten joggetur. Dagens middags tips er  en kjøttfri middag: paprika fylt med blant annet østersopp, squasj og tomater, men du kan selvsagt fylle dine paprika med det du ønsker. 

All-focus

All-focus

All-focus

Fylte paprika – en lavkarbo vegetar middag

6 delte paprika (hver paprika delt i 2)

 

3 stk paprika, gjerne i forskjellige farger

5-6 stk østersopp

1 ss smør

ca 1/2 squasj

ca 12 stk cherry tomater

2 vårøk

litt salt

grillkrydder

Topping: ca 6 skiver hvitost  (en osteskive til hver) eller revet hvitost

 

En tomatsaus kan også være godt sammen med fyllet for å gi ekstra smak, men er ikke nødvendig.

 

Oppskrift på tomatsaus:

ca 3 ss tomatpure

litt sukrin gold etter smak (eller annen søtning)

ca 2dl fløte (tilsett litt og litt)/ eventuelt litt vann istedet for fløte for en “lettere” variant.

litt salt

pepper

 

Vask og skjær hver paprika i 2 deler, fjern eventuelt stilk og frø.

Skjær i mindre deler østersopp , skjær squasj i terninger og stek i en stekepanne sammen med litt smør, salt og grillkrydder til de er møre.

Om du vil ha tomatsaus kan du lage det nå: bland inn tomatpure, fløte eller vann, krydder og søtning (etter smak).

Sett stekeovnen på 175 grader (oppe og nede varme).

Skjær opp cherrytomater i mindre deler, jeg delte hver tomat i 4 deler.

Skjær i tynne skiver det hvite på vårløken.

Dander dette på 6 deler paprika og topp med ost.

Legg parikaene i ildfast form og stek nest nederste rille til osten er smeltet og paprikaene er litt møre, men vil fortsatt holde formen.

Tilbehøret idag var stekt squash, Vi stekte den i stekepannen i matolje, men kan også stekes i stekeovnen, oppskrift finner du HER.

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag!

 

 

 

 

#spisogspar #lavkarbo #matglede #lavkarbomatglede #helse #sunn #middag hverdag #sommer #august #måltid #oppskrift

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg