Hei!
Så var det helg igjen! Det er tilbake til hverdagen for mange, men jeg har fortsatt en uke ferie før hverdagen kaller på meg også 🙂
Denne gule kaken (Suksessterte) er bare sååå good! Kaken er både sukkerfri og glutenfri og med lite karbohydrater. Denne kaken skal vi kose oss med i helgen!
Gul kake/Suksessterte
4 eggehviter
100 gram sukrin melis
2 ss fibersirup gold
150 gram malte mandler
1 ts bakepulver
Gul krem
6 eggeplommer
100 gram sukrin melis
2 dl fløte
2 ts vanilje pulver
170 gram smør
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene som skal brukes i den gule kremen)i en ren bolle og visp til den er blitt fluffy og hvit. Visp inn fibersirup gold.
Bland inn forsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver ).
Hell røren i en kakeform ca 20 dm og sett midt i ovnen i ca 20 minutt. Kjekk med en kakestikke om kaken er ferdigstekt.
Så lager du den gule kremen: Start med å ha 6 eggeplommer i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin.
La dette få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden. Sett det så et kjølig sted for å avkjøles.
Nå kan du vispe smøret til det blir hvitt.
Pisk så inn den gulekremen (som nå er helt avkjølt) i smøret.
TIPS:Er den veldig flytende så kan du sette kremen noen timer i kjøleskapet så vil den tykne.
Legg den gule kremen utover kaken.
Pynt gjerne med litt raspet sjokolade.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
#spisogspar #blogg #matglede #oppskrift #tips #helg #lavkarbo #lavkarbokake #suksesskake #gulkake #mattips #lørdag #fredag #hverdag #matfrabunnen #august #mat #lavkarbotips
Den ser kjempegod ut! Lenge sett etter en sukkerfri suksessterte.
Den kaka der er så god! Smaker den like godt i lavkarbo utgaven? 🙂
denutroligereisen89: Den smaker veldig godt og ikke så veldig ulik den originale kaka :))
Vivian: Tusen takk <3 Ja denne er kjempegod <3
Noterer ned oppskriften hvis det er greit? 🙂
det kan du selvfølgelig – håper det smaker :)) <3
Du pisket smøret, var derfor den ble så fluffy… Skal ha den i minne til jeg kommer hjem igjen, da skal det være noen festligheter visst…..:)
Nammm..beste som finnes…flott tips!
Toini: Ja sant det er :))
maiken: Ja lurt å piske smøret 😀
Kunne lett kjøpt av deg den kaka der åsså! ;p
Hei 😊 kaken ser nydelig ut 👌 Jeg sliter med at jeg synes sukrin føles kalt å har en rar smak i bakverk. Kan man bruke tagatesse I steden?
Ja du kan bytte ut med ønsket søtning, men da må en tilpasse så det blir passe søtt 🙂
Hei! Hvilket gule krem ble ikke så veldig gul, vaniljepulveret jeg har er brunt på farge….
Beklager…
Min gule krem… skulle det stå.
Og deretter hvilket vaniljepulver bruker du?
Det har mye å si hvor gule eggeplommene er, ofte blir eggekremen brunere av vsniljepulveret, vaniljeessens kan også brukes. Ellers kan bildene ofte bli noe feil på farge🙂