Lavkarbo sjokoladekake

God tirsdag!

Idag er det bursdagen til datteren min: – kan ikke tro at hun blir 11 år idag, hvor blir tiden av, liksom…? Det blir selvsagt kakebaking, jeg vil prøve å lage en lavkarbo ostekake og blir den vellykket kommer det oppskrift her på bloggen en av dagene 🙂 

Siden det er bursdag-feiring hos meg idag og jeg er i “kake-modus”  (!) så deler jeg denne kjempegode lavkarbo sjokoladekaken – som  smaker utrolig likt på vanlig sjokoladekake synes jeg, en favoritt her i hjemmet!

Sjokoladekake

(2 små kaker. 1 liten kakeform, 20 cm)

 

4 egg

3 dl sukrin gold eller annen søtning

3 ss fibersirup gold (eller 3 sprut)

5 ts bakepulver

3 ts vaniljepulver

160 gram malte mandler

2 ts psyllium husk

4 ss bakekakao

50 gram romtemperert  smør / smeltet

 

Fyll og topping

6 dl kremfløte. 3 dl vispet krem inni kaken og 3 dl krem på toppen. 

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning (sukrin og fibersirup) til luftig eggedosis. 

Sikt de tørre ingrediensene og rør det forsiktig inn i røren og tilsett smøret.

Jeg har bare en 20 cm kakeform så jeg må steke kakene i to omganger. Hell ca 1/2 røren over i en kakeform (ca 20 cm) og sett midt i stekeovnen i ca 20 minutt. 

Synes du bunnene virker litt “tørre” kan du godt dryppe litt fløte eller sukkerfri saft (feks med appelsin smak eller brungebær, Fun light)  over bunnene så blir de mer fuktige. Imellom de to kakebunnene legger du et lag med vispet krem (smak gjerne til med valgfri søtning og vanilje). Topp kaken med krem, gjerne rosafarget med konditorfarge, eller bruk bringebær ( kok ca 200-250  gram frosne bringebær  sammen med litt søtning, avkjøl og bland inn 3 dl vispet krem) Sett kaken kaldt til den skal serveres.

Håper det smaker!

Ønsker deg en super dag!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helg #kake #lavkarbo #mat #oppskrift #sjokoladekake #hjemmelaget #lavkarbosjokoladekake  #hverdag #helg #bursdag

9 kommentarer

Siste innlegg