Lavkarbo ristete mandelflak

Hei!

Ristete mandelflak smaker nydelig som topping på smoothies og som jeg har idag – gresk yoghurt. 

Dette er en liten porsjon, men den kan fint dobles og tre-dobles da den er holdbar i ukevis viss det oppbevares på et tett glass med lokk.

All-focus

All-focus

(Dette spiste jeg mye da jeg var Hellas)

 

Ristete mandelflak

(1 porsjon)

 

50 gram mandelflak

1 ss sukrin gold

1 ss fibersirup gold

1 ts  kanel

1/2 ss kokosolje (flytende, smeltet) eller smeltet smør

en knivspiss salt

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Bre utover mandelflak på stekeplate med bakepapir  og forstek mandlene på  midterste rille i oppvarmet stekeovn i 5 minutter. 

Ta de så ut av ovnen og hell de over i en bolle sammen med smeltet smør/ kokosolje, søtning, litt salt og kanel.

Bre dette utover den samme stekeplaten med bakepapir og stek på midterste  rille i ca 5 minutter til de er gylne. La de avkjøles da blir de mer sprø i konsistensen.

De kan oppbevares i tett glasskrukke i ukesvis. 

Jeg har her idag gresk yoghurt toppet med ristete mandelflak og fibersirup gold.

 

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott lørdag!

 

 

#spisogspar #blogg #lavkarbo #helg #greskyoghurt #sukkerfri #mandler #godt #sunt #hverdag #kos #august #lørdag

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg