Tid for suppe (lavkarbo)

Hei!

Det er tid for supper nå, ihvertfall her i Bergen hvor det har vært noen “sure” regnværsdager hvor det har virkelig bøttet ned med vann fra himmelen! Deilig å komme inn fra regnværet eller kjølige dager og varme seg med deilig suppe. Supper er også supert å ha på termos og ta med seg på tur 🙂

Dagens suppe er  en vegetarsuppe med grønnsaker og ristete gresskarkjerner, men du kan tilsette kjøtt i denne suppen. 

Høst-suppe med rotgrønnsaker

(  ca 3 porsjoner  )

2 stk persillerot (ca 250 gram)

1/2 liten blomkål (ca 150 gram)

1 gulrot

1 litt sor sjalottløk (eller 2 små)

1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)

1/2 grønnsaksbuljong terning

5 dl vann

1 dl fløte eller kokosmelk

salt (etter smak)

pepper (etter smak)

du trenger også en stavmikser

 

gresskarkjerner

salt

 

Skrell gulrot og persillerot og skjær de opp i mindre biter.  Vask og skjær opp blomkålen.

Skjær opp sjalottløken i mindre deler.  

Ha løken og hvitløken i en kasserolle med litt smør og stek de til er myke, så tilsetter du resten av grønnsakene og surrer de noen minutter i kasserollen før du tilsetter vann og lar de koke sammen med buljongterningen til de  er møre.  Bruk en stavmikser til å mose alle grønnsakene til en kremet suppe, tilsett til fløte eller feks kokosmelk til ønsket konsistens og smak til med salt, pepper eventuelt annet krydder.

Topp suppen med ristede gresskarkjerner: ha gresskarkjernene i en stekepanne med litt salt og stek de til de er varme og du kjenner lukten av ristete gresskarkjerner – da er de ferdige!

Server og nyt!

Håper det smaker 🙂

 

 

Ønsker deg en flott dag!

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #mattips #middag #suppe #lavkarbo #hverdag #høst #lavkarbosuppe

6 kommentarer

Siste innlegg