Lavkarbo ostekake

Hei!

Det er lørdag og idag  deler jeg oppskriften på denne kjempegode ostekaken 🙂

Ostekake

(20 cm kakeform)

Kakebunn:

150 gram salte peanøtter

150 gram mandler

50 gram sjokolade (sukkerfri, feks sukrin sjokolade)

100 gram smeltet smør

Ostekrem

5 plater gelatin

3 ss kokende vann

saft av en sitron (presset)

2 dl kremfløte

60 gram sukrin melis (etter smak)

1/2 boks seterrømme

125 gram Tine smøre ost naturell (en boks)

Gele lokk

1,5 dl Fun light (feks smak av appelsin eller bringebær)

5 plater gelatin

3,5 dl vann

 

Kakebunn:

Sett stekeovnen på 200 grader (oppe og nede varme)

Finhakk  peanøtter, mandler og sjokolade, gjerne med en blender.

Smelt smøret og bland det inn med de finhakkete nøttene og sjokoladen og hell det over i en kakeform  ca 20 cm størrelse. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter (obs varierer fra ovn til ovn)

Når kakebunnen er ferdigstekt kan den stå å avkjøles mens du lager ostekremen.

 

Ostekrem:

Legg 5 plater gelatin til bløt i kaldt vann.

Visp kremfløte og sukrin melis  til stiv krem (pass på å ikke vispe for mye da blir det smør!) Visp inn seterrømme og Tine smøreost.

Kok opp litt vann. Klem vannet av de myke gelatinplatene og legg de i en liten skål/ bolle og visp godt med en gaffel 3 ss nykokt vann slik at gelatinen smelter helt og det ikke er noen klumper! Hell dette i en tynn stråle mens du visper  det inn i krem, ost og rømme-blandingen.

Press saften av 1 sitron og hell dette oppi krem-blandingen også, bland godt.

Når kakebunnen er avkjølt kan du ha krem- blandingen oppå og sette det i kjøleskapet.

La det få stivne i ca 4-6 timer.

Nå kan du lage gele-lokket.

 

Gelelokk

Legg 5 plater gelatin i kaldt vann. Kok opp vann (du trenger 3,5 dl). Når gelatinen er myk presser du vannet av de og heller 3,5 dl kokende vann over de mens du visper med feks en gaffel. Visp godt så det ikke er noen klumper!

Tilsett 1,5 dl Fun light, jeg hadde idag med smak av appelsin. Avkjøl geleen, men pass på at den ikke stivner!

Et tips før du heller kremostblandingen over nøtte-bunnen er å ha en høy kant (ca 10 cm)  med bakepapir rundt kaken på innsiden av kakeformen/ringen, da blir det lettere å ta kaken ut av formen.

Når geleen er helt avkjølt, men fortsatt flytende kan du helle det over kremostblandingen og la det stå i kjøleskapet til gelelokket er helt stivnet.  Kan gjerne stå over natten.

Håper det smaker!

Ønsker deg en god lørdag!

#spisogspar #matglede #mattips #kake #lavkarbotips #lavkarbokake #helg #lørdag #kos #søndag #september #helgekos

8 kommentarer

Siste innlegg