Lavkarbo marmorkake

Hei!

Kjempegod og saftig marmorkake både sukkerfri og glutenfri –  denne må absolutt lages igjen!

Jammen er det mye god lavkarbo-mat en kan lage!

En liten Marmorkake

(10 cm x 20 cm form , en liten brød form)

 

3 egg

3 ss sukrin gold (eller annen søtning)

1 ss flytende natreen 

1 knivspiss med salt

1 ts bakepulver

25 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert)  (= ca 1,6 gram karbo)

35 gram kokosmel ( finmalt kokos) (= ca 2,2 gram karbo)

noen dråper vaniljeessens (flytende, fåes kjøpt hos bl.a coop extra)

1 ss bakekakao

9 ss fløte

Du trenger også 2 skåler/boller  til å fordele røren på.

1 stk liten brødform

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Først lager du en stor røre: visp egg og søtning til eggedosis.

Tilsett alt det tørre – bortsett fra bakekakaoen (!)  og tilslutt fløten og vaniljeessensen.

Finn frem 2 boller og fordel røren, like mye i hver bolle.

Tilsett 1 ss bakekakao i den ene bollen og blande dette så røren får en brunfarge.

Kle brødformen med et bakepapir og hell  halvparten av den hvite røren i bunnen, bre utover med feks en slikkepott, så hele den brune røren som du brer forsiktig utover,  og tilslutt den hvite røren på toppen. Du kan lage mønster i kaken (marmor-mønster) med en gaffel eller kniv.

Sett kaken midt i stekeovnen i ca 25 minutter (følg med, da steketiden varierer fra ovn til ovn).

La kaken avkjøles litt så server og nyt med en kaffekopp til, eller også litt pisket krem og friske bær attåt 😉 

Kaken kan oppbevares ihvertfall en dag i romtemperatur pakket inn i plast.

 

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott søndag!

 

 

Dagens visdomsord:

Vær den beste utgaven av deg selv!

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #mattips #lavkarbokake #marmorkake #helg #kos 

 

12 kommentarer

Siste innlegg