Hei!
Dette er en kjempegod kake med lite karbohydrater, uten sukker og hvetemel. Kaken er bygget opp slik: kakebunnen minner mye om vanlig sukkerbrød, så et lag med sjokoladekrem og vispet krem, og tilslutt en marengstopp som en drysser peanøtter og hakket sjokolade over.
Kakebunn (type sukkerbrød) lavkarbo
( ca 20 cm rund form )
5 egg
5 ss sukrin melis
1 ss fibersirup gold
6 ts johannesbrød kjernemel (siktes inn)
40 gram mandelmel (malte mandler, jeg maler selv)
1 ts bakepulver
noen dråper vaniljeessens eller 1 ts ekte vaniljepulver
Marengsbunn
2 eggehviter (Ta vare på eggeplommene – de trenger du til sjokoladekremen)
35 gram sukrinmelis
Fyll:
2 dl kremfløte
Vispes til stivpisket krem
Sjokoladekrem:
2 eggeplommer
80 gram sukrin melis
1 ss fibersirup gold
80 gram smeltet smør
100 gram smeltet sukkerfri sjokolade eller mørk koke sjokolade
Topping:
peanøtter
revet eller hakket sjokolade (sukkerfri eller mørk kokesjokolade)
Kakebunn type “sukkerbrød”:
Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme).
Visp egg og sukrin til luftig eggedosis. Tilsett fibersirup og vaniljeessens.
Tilsett mandelmel og bakepulver og sikt inn johannesbrød kjernemelet mens du blander forsiktig alt til en luftig røre.
Hell oppi en smurt kakeform, gjerne med bakepapir i bunnen så kaken lettere kan tas ut av formen etter steking.
Sett kaken til steking midt i forvarmet stekeovn i ca 20 minutt (OBS dette varierer fra ovn til ovn!)
Marengsbunn:
Sett stekeovnen på 110 grader (over og under varme)
Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.
Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.
Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.
Marengsen skal være tykk, luftig og glatt og kan stå av seg selv.
Ha marengsen over på et bakepapir og spre det utover til en sirkel ca 1 cm tykk og ca 20 cm bred.
Stek kaken nest nederst i stekeovnen i ca 1 time (dette varierer fra ovn til ovn) – Følg med!
Sjokoladekrem:
Smelt smøret på middelshøy temperatur (pass på så det ikke blir brunt) i en tykkbunnet kjele.
Bryt opp sjokoladen i mindre deler og bland den inn i det varme smøret så sjokoladen også smelter under omrøring, det skal ikke koke men smelte langsomt. Når sjokoladen er smeltet tar du kjelen bort fra platen og visp inn tilslutt sukrin melis og eggeplommene. Sett sjokoladekremen til avkjøling.
Legg “sukkerbrødet” på et serveringsfat og hell sjokoladekremen på toppen. Ha den vispete kremen oppå sjokoladekremen og tilslutt legger du marengsen på toppen. Avslutt med et dryss peanøtter og hakket sukkerfri sjokolade eller kokesjokolade.
Sett kaken kaldt et par timer før servering (2-3 timer).
Håper det smaker!
GOD HELG!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #mattips #lavkarbo #lavkarbotips #lavkabokake #lavkarbomarengs #peanøtter #lavkarbokos #helse #sunt #godt #oppskrift #helg #høst
Hei, ser kjempegodt ut. Kan man bruke noe annet enn Johanneskjerne mel?
Det så og hørtes veldig godt ut! Nammmm…Ha en god helg!
Har ikke prøvd noe annet, så usikker på det 🙂
Tusen takk 🙂 God helg :))
ÅÅå det så fantastisk ut 🙂
frodith: Tusen takk <3
så deilig ut:)
julietalivstil: Tusen takk :))