Hei!
Det er skikkelig høst-vær her i Bergen idag. Fårikål er norges nasjonalrett, og har til og med sin egen dag: den siste torsdagen i Sepetember!
Fårikål er godt som det er uten noe tilbehør, men mange bruker å ha poteter til, jeg kommer her med et lavkarbo alternativ til potetene som smaker kjempegodt til fårikålen 🙂
Fårikål
(ca 4-6 porsjoner)
2 kg fårikål kjøtt
2 kg kål oppskjært i båter
salt
pepper, pluss hele pepperkorn
ca 5 dl vann
Tilbehør (Lavkarbo-alternativ til poteter) : ca 300 -400 gram sellerirot og persillerot
Ta gjerne av det ytterste laget på kålen, vask og skjær opp resten av kålen i båter.
Legg kjøtt, kål, salt og pepper lagvis i en stor kasserolle,
Hell vann og dryss pepperkorn over.
La dette koke i ca 2-3 timer til kjøttet er mørt og løsnet fra beinet.
Skrell og skyll persillerot og sellerirot, og skjær opp i biter etter eget ønske. Kok i vann med litt salt i en egen kasserolle til det er mørt.
Server og nyt!
Håper det smaker!
God helg!
#spisogspar “blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #fårikål #lavkarbomat #helg #fredag #hverdag #høst #middag
Deilig høstmat!
ja dette er skikkelig høst-mat :))
så deilig ut:) Ha en fin dag<3
julietalivstil: Tusen takk <3 Ha en flott dag videre :))
Namm…dette har jeg kjøpt inn til også…men med poteter da…bare må ha…..:-)
Det så deilig ut ja 🙂 Høst <3
frodith: Tusen takk :)) Ja det er høst-mat :))
Toini: Ja det er kjempegodt med fårikål :))