Lavkarbo gulrotkake i kopp

Hei!

Gulrotkake er kjempegodt! Har du mikro går dette mye raskere, jeg har ikke det så her ble det kake i kopp / Cup Cake i stekeovnen. Uansett steketid ble den kjempegod! Dette ble en ganske stor porsjon (fylte hele koppen) så den kan fint halveres viss du synes dette ble for mye! Karbohydrat tallene er hentet fra matvaretabellen.no som viser blant annet hvor mye karbohydrater per 100 gram matvarer har. 

 

Lavkarbo gulrotkake i kopp

(1 stor kopp/ porsjon)

 

2 ss mandelmel (ca 20 gram=  ca 1,26 gram karbo )

2 ss kokosmel, finmalt. har du kokosstrø kan du finmale det med en kjøkkenmaskin med kniver (ca 20 gram = 1,28 gram karbo  )

1 ts bakepulver

2 egg

3 ts flytende natreen (etter smak, smake på eggedosisen om den er søt nok)

noen dråper vaniljeessens

1/2 ts kanel

1/2 ts kardemomme

2 toppete ss rømme

ca 85 gram gulrot (en middelsstor gulrot) (= ca 5,6 gram karbo)

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Skrell og rasp 1 middelsstor  gulrot.

Visp egg og flytende natreen til luftig eggedosis. Tilsett vaniljeessens.

Tilsett alt det tørre, rømme og raspet gulrot og bland det forsiktig inn.

Smør  med smør innsiden på en kopp, og hell røren oppi. Sett koppen midt i stekeovnen for steking i ca 40 (+/-)  minutter eller i mikroen i et par minutter.  Sjekk med en strikkepinne etc om kaken er gjennomstekt.

 

Topping: 

2  ss Tine smørost naturell

noen dråper vaniljeessens (etter smak)

ca 1 ss Sukrin melis (etter smak), eventuelt noen dråper natreen i tillegg

1 ss  smør

 

Visp sammen ingrediensene og smør utover avkjølt kake.

Håper det smaker!

 

En grå høstdag her i Bergen idag.

 

Ønsker deg en super dag!

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #hverdag #lavkarbo #gulrotkake #kakeikopp #kopp #kakekopp #cupcake #lavkarbokake #sukkerfri #glutenfri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 kommentarer

Siste innlegg