Hei!
Gulrotkake er kjempegodt! Har du mikro går dette mye raskere, jeg har ikke det så her ble det kake i kopp / Cup Cake i stekeovnen. Uansett steketid ble den kjempegod! Dette ble en ganske stor porsjon (fylte hele koppen) så den kan fint halveres viss du synes dette ble for mye! Karbohydrat tallene er hentet fra matvaretabellen.no som viser blant annet hvor mye karbohydrater per 100 gram matvarer har.
Lavkarbo gulrotkake i kopp
(1 stor kopp/ porsjon)
2 ss mandelmel (ca 20 gram= ca 1,26 gram karbo )
2 ss kokosmel, finmalt. har du kokosstrø kan du finmale det med en kjøkkenmaskin med kniver (ca 20 gram = 1,28 gram karbo )
1 ts bakepulver
2 egg
3 ts flytende natreen (etter smak, smake på eggedosisen om den er søt nok)
noen dråper vaniljeessens
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
2 toppete ss rømme
ca 85 gram gulrot (en middelsstor gulrot) (= ca 5,6 gram karbo)
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Skrell og rasp 1 middelsstor gulrot.
Visp egg og flytende natreen til luftig eggedosis. Tilsett vaniljeessens.
Tilsett alt det tørre, rømme og raspet gulrot og bland det forsiktig inn.
Smør med smør innsiden på en kopp, og hell røren oppi. Sett koppen midt i stekeovnen for steking i ca 40 (+/-) minutter eller i mikroen i et par minutter. Sjekk med en strikkepinne etc om kaken er gjennomstekt.
Topping:
2 ss Tine smørost naturell
noen dråper vaniljeessens (etter smak)
ca 1 ss Sukrin melis (etter smak), eventuelt noen dråper natreen i tillegg
1 ss smør
Visp sammen ingrediensene og smør utover avkjølt kake.
Håper det smaker!
En grå høstdag her i Bergen idag.
Ønsker deg en super dag!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #hverdag #lavkarbo #gulrotkake #kakeikopp #kopp #kakekopp #cupcake #lavkarbokake #sukkerfri #glutenfri
Kjapt, godt og enkelt!
Rolf: Ja dette ble kjempegodt 🙂 Tok litt lenger tid med stekeovn, enn med mikro 🙂
Det så så godt ut! Også så fine bilder 🙂
frkace: Tusen takk <3
Denne så skikkelig god ut, denne skal jeg jammen prøve 🙂 Begynte på lavkarbo igjen for noen måneder siden og har hentet mye inspirasjon her inne hos deg,så tusen takk for det! 🙂 Skikkelig Bergensvær i dag, da er det godt å kose seg inne 🙂
Beathe: Tusen takk <3 Så hyggelig å høre <3 Kos deg med lavkarbo mat i Bergensværet :))
Så morsomt å ha det i en kopp! Ser veldig godt ut 😀
Hei! Kan man lage denne med bare kokosmel, eller noe annet enn mandelmel?☺️ Er allergisk mot nøtter og mandler
ja den ble veldig god :))
du kan prøve med bare kokosmel sålenge det er samme mengde med tørrvare tror jeg det vil gå greit, men kaken vil nok smake mer kokos da… lykke til! <3
Det hørtes veldig godt ut (:
Lilli: Tusen takk <3 Ble kjempegod :))