Lavkarbo tur-kake

Hei!

Her i Bergen er det nå høst-ferie, og da er det kjekt å ta seg en tur med noe godt å kose seg med,  og nyte vakre farger utendørs. Dette er en liten kake på ca 6 biter, neste gang blir det dobling av oppskriften for denne kaken smakte helt sinnsykt godt!  Bunnen er litt klissete så den bør lages på bakepapir og  skjære passende stykker  med kniv, det var det lettere! Den er  kjempegod å ha med seg på  ut på tur  🙂

Akkurat nå, her i Bergen, høljer det ned i bøtter og spann – både Fløyen og Ulrikken er borte i regntunge skyer, så det er ikke så noe tur-vær, ihvertfall ikke for meg… Men det er meldt bedre vær imorgen og torsdag :)) 

Liten tur-kake (doble gjerne oppskriften)

(ca 6 biter)

 

Bunn:

6-7 ss finmalte mandler

ca 6 ss fibersirup gold

 

Karamell:

50 gram smør

2 dl fløte

35 gram sukrin gold

2 ss  fibersirup gold

 

Topping:

smeltet sukkerfri sjokolade (ringle over toppen)

skivete mandler

litt maldon salt

 

Bland finmalte mandler og søtning til en klissete deig og trykk med våte fingre deigen ned i en  liten form (feks en liten brødform) med bakepapir i bunnen. Sett bunnen i frysen.

Lag karamellen: smelt smør i en tykkbunnet kjele, bland så inn fløte, sukrin og fibersirup gold. Kok på middelshøy varme under omrøring. Det vil ta ca 30 minutter til du får en tykk karamell. Avkjøl  karamellen  til den er lunken og hell den så over mandel bunnen.  Ringle smeltet sjokolade over det hele, strø skivete mandler over og litt maldon salt. Sett kaken i kjøleskapet til karamellen er helt fast  (et par timer).Skjær passende stykker og server! Skal du ha den med på tur er det lurt å bruke matpakkepapir imellom stykkene så de ikke klister seg til hverandre.

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag videre!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #kosthold #sukkerfri #glutenfri #mandelmel #oppskrift #matfrabunnen #karamell #sukkerfri-karamell #lavkarbosnop #lavkarbokake  #helg #tur #lavkarbo #ketose #ketolife

10 kommentarer

Siste innlegg