Lavkarbo-boller til helgen

Hei!

Dette er mine favoritt-boller: disse bollene ble bare helt nyyyydelige gode, myke og deilige og smaker veldig likt på  BOLLER selv om de  er lavkarbo! Av denne deigen fikk jeg 7 små boller.  Bollene er kjempegode som de er eller du kan dele de i to og ha ost eller sukkerfri bringebærsyltetøy på.  I noen av bollene har jeg hakket sukkerfri sjokolade i også, det anbefales å prøve!

Bollene er også gode med ost eller syltetøy på 🙂

Boller (lavkarbo)

(ca 7 stk)

 

1 egg

5 ss sukrin 1:1 eller annen søtning

2 ss kremfløte

3 ss seterømme

50 gram smør (smeltet)

ca 130 gram lyst mandelmel (beregn litt ekstra) (ikke fettredusert, jeg brukte mel fra coop extra)

1 toppet ts bakepulver

2-3 ss psyllium /fiberhusk

4  ts kardemomme

1 liten klype salt

Eventuelt litt hakket sukkerfri  (ca 80 gram) sjokolade til å ha i bollene

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og sukrin til eggedosis.

Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, salt og litt og litt mandelmel og psyllium/ fiberhusk. 

Tilsett mer mandelmel viss bolledeigen blir veldig våt og klissete. 

Rull boller og stek på bakepapir midt i stekeovnen i ca 20 minutt.

De er aller best ferske, men også gode dagen etterpå 🙂

Håper det smaker!

God helg!

 

#spisogspar #blogg #lavkarbo #matglede #tips #lavkarboboller #lavkarbokos #kosemat #helg #oppskrift #mattips #inspirasjon #lørdag #helgekos #matfrabunnen #helg #lavkarbotips #lchf #keto

6 kommentarer

Siste innlegg