Hei!
Dette er mine favoritt-boller: disse bollene ble bare helt nyyyydelige gode, myke og deilige og smaker veldig likt på BOLLER selv om de er lavkarbo! Av denne deigen fikk jeg 7 små boller. Bollene er kjempegode som de er eller du kan dele de i to og ha ost eller sukkerfri bringebærsyltetøy på. I noen av bollene har jeg hakket sukkerfri sjokolade i også, det anbefales å prøve!
Bollene er også gode med ost eller syltetøy på 🙂
Boller (lavkarbo)
(ca 7 stk)
1 egg
5 ss sukrin 1:1 eller annen søtning
2 ss kremfløte
3 ss seterømme
50 gram smør (smeltet)
ca 130 gram lyst mandelmel (beregn litt ekstra) (ikke fettredusert, jeg brukte mel fra coop extra)
1 toppet ts bakepulver
2-3 ss psyllium /fiberhusk
4 ts kardemomme
1 liten klype salt
Eventuelt litt hakket sukkerfri (ca 80 gram) sjokolade til å ha i bollene
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Visp egg og sukrin til eggedosis.
Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, salt og litt og litt mandelmel og psyllium/ fiberhusk.
Tilsett mer mandelmel viss bolledeigen blir veldig våt og klissete.
Rull boller og stek på bakepapir midt i stekeovnen i ca 20 minutt.
De er aller best ferske, men også gode dagen etterpå 🙂
Håper det smaker!
God helg!
#spisogspar #blogg #lavkarbo #matglede #tips #lavkarboboller #lavkarbokos #kosemat #helg #oppskrift #mattips #inspirasjon #lørdag #helgekos #matfrabunnen #helg #lavkarbotips #lchf #keto
De smaker nok godt ja..ser deilig ut i alle fall 🙂 God helg til deg og dine <3
annebe: Tusen takk <3 God helg til deg og dine :)) <3
De så sunne og gode ut 🙂 Men med søt smak så ER det jo boller 🙂
frodith: Ja disse har den gode bollesmaken :))
Hvilken type mandelmel? Fettredusert mandelmel eller malte mandler?
Malte mandler 🙂
Smaken var utrolig god, men de ble så flate! Har prøvd to ganger nå, og synes det er så synd 🙁 Skjønner ikke hvorfor mine blir flate når jeg følger oppskriften til punkt og prikke! Vil jo ha boller 🙁
Har laget disse mange ganger, men aldri synes de har blitt flate…! Merkelig dette da, har du husket bakepulveret? 🙂