Chiapudding med mandelsmør og bringebær (lavkarbo)

Hei!

Chiapudding med mandelsmør er en super start på dagen eller en god og mettende lunsj. Det fine med mandelsmøret er at metthetsfølelsen varer mye lengre.  Jeg har toppet chiapuddingen med nyrørte bringebær  som er min favoritt!

Chiapudding 

(1 porsjon)

 

2 dl kokosmelk

2 ss chiafrø

smak til med søtning, feks sukrin melis eller noen dråper flytende natreen

 

Miks ingrediensene sammen med en gaffel og sett det kaldt mens du lager mandelsmøret.

 

Mandelsmør

(en liten porsjon)

 

100 gram mandler

en liten klype salt

1 ts sukrin gold (kan sløyfes)

1/2 ts kanel (kan sløyfes)

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Legg mandlene utover et bakepapir på en stekeplate.

Sett mandlene midt i ovnen i ca 10 – 12 minutt.

Når de er ferdig ristet har du de over i en blender og la maskinen gå til de blir til mel og videre til fettet begynner å komme ut av mandlene. Tilsett nå salt og eventuelt sukrin og kanel. La blenderen kjøre til du har fått mandelsmør. 

 

Ha mandelsmør i bunnen på et glass, så heller du chiafrø og kokosmelk- blandingen over (ha gjerne et lokk eller plast over glasset og sett det i kjøleskapet til det er stivnet, det tar minst 2 timer, la det gjerne stå over natten.

Før servering kan du ha nyrørte bringebær søtet med feks sukrin melis på toppen og du har et deilig, friskt og mettende måltid. 

 

Håper det smaker!

Ha en flott dag!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #chiapudding #lavkarbo #mandelsmør #frokost #ukestart #lunsj #måltid #mat #hverdag #ketose #lavkarbotips #lavkarbofrokost #mandelsmør

7 kommentarer
    1. Ser så godt ut foruten at jeg ville bytta bringebær med jordbær ettersom jeg ikke er så glad i de steinene inni bringebær 🙂 Tusen takk for oppskrift 🙂 Holder på å teste ut noen lavkarbobrød for tiden 🙂 Ha en nydelig kveld fine du <3

    2. Jeg har skikkelig dilla på chiapudding. Men jeg har NULL søtning i utenom bær/frukt. Tar f eks bringbær/mango og blander sammen til en smoothie, og SÅ blander jeg det i chia og melkeblandingen. Dette KUNNE være nok, etter å ha blitt grøt i kjøleskapet. Men jeg lager i tillegg en “saus” av mango/bringbær og har OPPÅ når den er ferdig 🙂 Nam

    3. Vet du fant akkurat ut at korn har giftstoffer for å beskytte seg selv. Om man hever brøddeigen på benken i 12 timer tror kornet at det skal spire og giften blir vekk. Har spist dette brødet noen dager nå og er mye bedre i magen alt. Det er bare fantastisk! Godt er det også 🙂 Blandingen jeg kjøpte var svindyr så kan se om jeg finner oppskrifter rundt om på nett å lage selv fra bunnen 🙂 Tusen takk og ha en nydelig dag vakre deg <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg