Hei!
Det er søndag og sjokoladekake på menyen. Jeg har laget denne kaken mange ganger og de fleste som har smakt den har lurt på om dette er vanlig sjokoladekake for den smaker helt som vanlig sjokoladekake – den er bare supergod og server gjerne med en kremklatt til 🙂
Fransk rustikk sjokoladekake
(1 liten kake, 20 cm form)
3 egg
1 1/2 dl sukrin melis ( eller annen søtning, feks natreen, smak på eggedosisen om den er søt nok)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljepulver/ eller noen dråper vanilje esseens
80 gram mandelmel (malte mandler, ikke fettredusert mandel mel)
1 ts psyllium husk
2 ss bakekakao
Topping: Sukrin melis
Sjablong eller blondeduk eller lignende
Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)
Visp egg og søtning til luftig eggedosis.
Sikt resten av ingrediensene og rør det forsiktig inn i røren.
Hell røren over i en kakeform (ca 20 cm) og sett midt i stekeovnen i ca 15 minutt. Sjekk med en kake-stikke om kaken er ferdig, den kan godt være litt rå i midten for de som liker det.
La kaken avkjøles før du dekorerer kaken med et dryss av sukrin melis.
Ha gjerne en kremklatt som tilbehør og litt bringebærsaus (laget av nyrørte bringebær og søtning.
Håper det smaker!
God søndag!
#spisogspar #blogg #matglede #tips #kake #sjokoladekake #oppskrift #lavkarbokake #mat #helg #søndag #fransk #hverdag #glutenfri #laktosefri #lavkarbosjokoladekake #lavkarbo #keto
så deilig!
Janne: Ja denne er kjempegod <3
Stilig!
Nam,nam denne så god ut
Tusen takk :)) ja den er veldig god 😀
Tusen takk:)
Den var jo utrolig lekker da… <3
Denne så helt fantastisk ut!!! Kjempe flott pyntet 🙂
Victoria Larsen: Tusen takk <3
annebe: Tusen takk :))
Så flott den kaken så ut! Sikkert kjempe god! nammmmm…Ha en god kveld!
Toini: Tusen takk <3 Ha en fin kveld :))
Jeg har smakt mange “fedon-kaker” og sukkerfrie kaker. Mange gode 🙂
frodith: Ja mange sukkerfrie kaker som er gode :))
Hvordan fikk du til å toppe kaken så fint med melis?