Lavkarbo kake med bringebærmousse

Hei!

Idag kommer min mamma på besøk og denne kaken har jeg laget til henne da hun hadde bursdag tidligere i uken 🙂  kremen er en bringebærmousse og bunnen er en lys bunn med sitronsmak.

Kakebunn (type sukkerbrød) lavkarbo

(  ca 20 cm rund form )

5 egg

ca 2 ts flytende natreen (etter smak)

6 ts johannesbrød kjernemel (siktes inn)

40 gram mandelmel (malte mandler, jeg maler selv)

1 ts bakepulver

noen dråper vaniljeessens eller 1 ts ekte vaniljepulver

1 ts fin-raspet sitronskall

Til dynking av kakebunn: Zero vanilesaus fra Piano, eller litt fløte eller sukkerfri saft

Fyll og topping: bringebærmousse:

300 gram frosne bringebær

søtning fesk noen dråper flytende natreen

4 plater gelatin

3 dl kremfløte

noen dråper vanileessens eller 1 ts  ekte vaniljepulver

Kakebunn:

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme).

Visp egg og flytende natreen til luftig eggedosis – visp leeeenge!  Smak på eggedosisen om den er søt nok og tilsett mer natreen viss behov for det, eggedosisen skal være søt og god på smak. Tilsett noen dråper vaniljeessens.

Tilsett mandelmel og bakepulver og raspet sitronskall, og sikt inn johannesbrød kjernemelet mens du blander det forsiktig inn i eggedosisen, ikke visp for mye da vil røren bli tykk og kakebunnen blir ikke så høy og luftig.

Hell oppi en smurt kakeform, gjerne med bakepapir i bunnen så kaken lettere kan tas ut av formen etter steking.

Sett kaken til steking midt i forvarmet stekeovn i ca 20 minutt (OBS dette varierer fra ovn til ovn!) Sjekk med en grillpinne/strikkepinne i midten av kaken om kaken er ferdig stekt.  Og ta den ut av ovnen for å avkjøles.

Lag bringebærmousse:

Bløtlegg 4 gelatinplater i en mugge med kaldt vann.

Varm opp bringebær i en kasserolle og smak til med søtning. Når bærene er blitt helt myke kan du ha de over i en sil med en skål under slik at væsken renner ned i skålen og frøene ligger igjen i silen. Bruk gjerne en sleiv eller skje til å hjelpe til med å presse mest mulig væske ned i skålen.

Hell bærsaften over i en kasserolle og varm opp igjen, legg de myke gelatinplatene oppi saften og rør om, bruk gjerne en visp så gelatinen blir blandet godt inn og helt oppløst i væsken.

Sett det så til avkjøling i et par timer  til den begynner å blitt litt tykk og seig, og da kan su vispe kremfløten til krem og smak gjerne til med vanilje, og visp inn  den stivnete bringebærblandingen slik at du får en kremet mousse.

Dette gjør du samme dag som kaken skal serveres, ihvertfall anbefales det å gjøre pyntingen samme dag som kaken skal serveres:

Del kaken i to og “dynk”  (dvs fordel et par skjeer med væske utover kaken) den nederste kakebunnen  med Zero vaniljesaus.

Bre bringebærmoussen oppå bunnen og legg kaketoppen oppå. Bre et tynt lag med mousse over og gjerne på sidene også, så kan du eventuelt pynte med mousse som jeg gjorde på toppen også.

Sett kaken i kjøleskap frem til servering.

Håper det smaker!

ØNSKER DEG EN GOD SØNDAG!

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbotips #lavkarboblogg #keto #ketose #lavkarbokake #helg #bløtekake #kavkarbokakebunn #søndag  #bursdag #bringebærmousse

6 kommentarer

Siste innlegg