Hei!
Disse krumkakene ble veldig gode og smaker veldig likt på vanlige krumkaker – til og med ungene likte de, og de er veldig kritiske til alternative løsninger i matfronten, hehe!
Jeg lot de ligge og lufttørke til dagen etter og da ble de sprø og gode akkurat som krumkaker skal være. De kan fint nytes som de er eller fylles med sukkerfri iskrem oppskrift finner du HER eller multekrem.
Idag har jeg tatt opp juletreet fra kjelleren, det var ingen enkel jobb akkurat, ikke fant jeg sekkehjulet som ville gjort jobben enklere med å rulle treet inn i heisen og rett til leiligheten vi bor i, men jeg fant et skateboard så det gjorde sånn ca samme nytten!
Treet kom tilslutt frem og opp og nå står det i stuen med lysene på, pyntingen for bli senere sammen med ungene
Krumkaker
(ca 10 stk)
4 egg
2 ss natreen pulver (eller annen søtning)
80 gram mandelmel (malt selv, IKKE fettredusert)
20 gram sesammel ( eventuelt 10 gram kokosmel og 10 gram sesammel)
4 ss smeltet smør
3 -4 ts kardemomme
noen dråper vaniljessens
ca 4-8 ts fiberhusk (obs: ble røren for tykk? Spe med fløte!)
fløte ved behov
Du trenger også et krumkakejern og eventuelt krumkake-redskap (jeg bruker hendene til å rulle med og kopp til å lage “skåler”.
Slik gjør du: Smelt smøret og la det avkjøles litt.
Visp egg og søtning til en luftig eggedosis.
Tilsett mandelmel, sesammel (eventuelt også kokosmel), kardemomme og vaniljessens
Bland inn smøret.
Tilsett fiberhusk litt og litt om gangen.
La røren svelle ca 5 minutt så den blir tykk, men fortsatt litt rennende som en tykk vaffelrøre. Er røren for våt vil den bare klistre seg til krumkakejernet. Er røren blitt altfor tykk som en klump, kan du tilsette fløte til du får en litt mer flytende konsistens, men pga fiberhusken vil røren bli tykkere etterhvert som minuttene går….
La jernet stå på middelshøy varme. Ha bare litt røre på jernet så du får tynne og sprø krumkaker. Jeg presser litt på lokket på krumkakejernet så kakene blir flatere.
Jeg ruller krumkakene med hendene til kremmerhus eller legger de over et glass for å lage “skåler”.
Legg de ferdig formete krumkakene på rist og la de avkjøles helt – minst 6 timer så blir de mer sprø og gode. Jeg lot de ligge å tørke i romtemperatur på rist til dagen etter og da var de blitt sprø slik som krumkaker skal være.
“Skålene” er supre å fylle med multekrem eller is oppi.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #tips #krumkake #lavkarbokrumkake #lavkarbo #dessert #jul #hverdag “lavkarbotips #julemat
Bare en måned til lillejulaften!!!
Ser kjempe gode ut!
Deilig bakst med “julestemning “..har ikke laget krumkaker di siste to åra..men har litt lyst i år..vi får se..
Tidlig ute med juletreet dere da..blir nok koselig
God helg til deg og dine <3
ja vi er tidlig ute, pleier igrunn å være det :)) god helg til deg og dine <3
Tusen takk <3
ja:)) ikke lenge til nå :))
De kan komme i sunne former også ja
frodith: hihi, jepp :))
Hei, vet du hvor mange carbo det er per krumkake ca?
Det er lite karbs i de, du kan bruke matvaretabellen.no for å regne ut helt nøyaktig, men det blir(sånn kjapt regnet over) ca 1-2 karbs pr stykk…